De la PSD, pentru toata Romania. Inca o ZI LIBERA pentru BUGETARII OBOSITI de salarii speciale!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 12.04.2018 14:43 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

HOTARÂRE privind stabilirea zilei de 30 aprilie 2018 ca zi libera
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
ART. 1
(1) Pentru salariatii din sectorul public, ziua de 30 aprilie 2018 se stabileste ca zi libera.
(2) Pentru ziua stabilita ca zi libera potrivit alin. (1), institutiile publice isi vor desfasura activitatea in regim de program normal in ziua de 5 mai 2018 sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru, pana la data de 11 mai 2018, potrivit planificarilor stabilite.
(3) Prestarea muncii potrivit alin. (2) nu confera acordarea de timp liber corespunzator.
ART. 2
Prevederile art. 1 nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.
ART. 3
Dispozitiile art. 1 nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 30 aprilie 2018 si nici participantilor in aceste procese.
ART. 4
(1) Operaţiunile de incasari prin virament transmise prin sistemul electronic de plaţi unitaţilor trezoreriei statului in data de 27 aprilie 2018 se inregistreaza in contabilitatea acestor unitaţi cu aceeaşi data.
(2) Operaţiunile de incasari prin virament in relaţia cu instituţiile de credit aferente datei de 30 aprilie 2018 se inregistreaza in contabilitatea structurilor cu atribuţii in
domeniul decontarii din centrala Ministerului Finanţelor Publice in data de 30 aprilie 2018, iar in contabilitatea unitaţilor teritoriale ale trezoreriei statului in urmatoarea zi lucratoare.
(3) Eventualele retururi la incasare aferente operaţiunilor inregistrate potrivit alin.(1) se intocmesc de unitaţile trezoreriei statului cu data de 30 aprilie 2018.
(4) In ziua de 30 aprilie 2018, prin centrala Ministerului Finanţelor Publice se efectueaza operaţiuni de incasari şi plaţi, operaţiuni de plaţi privind serviciul datoriei publice, precum şi eventualele operaţiuni de debitare dispuse de Comisia Europeana din contul de Resurse Proprii in lei deschis la Trezoreria Statului.
(5) Prin ordin emis de Ministerul Finanţelor Publice poate fi stabilita şi desfaşurarea altor operaţiuni prin Trezoreria Statului.
PRIM MINISTRU
VASILICA - VIORICA DANCILA