Daca esti VICTIMA unei AGRESIUNI sau ACCIDENT RUTIER, nu mai esti ASIGURAT. MORTUL plateste!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 17.03.2018 13:35 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Dilema Zilei

CONSTITUŢIA ROMÂNIEI. ARTICOLUL 34. Dreptul la ocrotirea sanatatii
(1) Dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat.
(2) Statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea igienei si a sanatatii publice.

Mai multe spitale din Romania, printre care Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, Spitalul Judetean de Urgenta  Satu Mare, Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova, avertizeaza:

”ATENTIE ! Poti pierde calitatea de asigurat!

Persoanele care sunt internate in urma unei agresiuni sau a unui accident rutier isi pierd calitatea de asigurat  conform Legii nr.96/2006 Art. 313

Pentru a nu plati aceste cheltuieli de spitalizare, persoanele accidentate sau agresate sunt interesate in a  cere prin instanta sau pe cale amiabila decontarea sumelor cu spitalizarea de la persoana care le-a accidentat  sau agresat.

In cazul in care aceste demersuri nu sunt urmate, spitalul se va indrepta impotriva pacientului pentru a  recupera suma datorata. Pacientii in cauza pot aduce dovezi (proces-verbal, rezolutie, sentinta judecatoreasca,  citatie etc.) impotriva agresorului si din acel moment, unitatea spitaliceasca se va indrepta impotriva celui  care le-a pus sanatatea in pericol”.

P.S. Am verificat. Nu e vorba de  Legea nr.96/2006, ci de LEGEA Nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma in  domeniul sanatatii.

Documente atasate

Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe