Un austriac a fost prins la frontiera cu 8 pastile cu substante aflate sub control national...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.04.2018 13:13 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora-Moravita- I.T.P.F. Timisoara, impreuna cu inspectorii vamali, au depistat, la controlul de frontiera, un barbat din Austria care intentiona sa intre in Romania avand asupra sa 4 grame de substanţa vegetala posibil marijuana şi 8 pastile SUBUTEX ce conţineau substanţa activa BUPRENORFINA, substante aflate sub control national şi droguri de risc.

In data de 15.04.2018, in jurul orei 18:30, in Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravita, judetul Timis, s-a prezentat pentru a intra in tara o persoana de sex masculin, G. M., in varsta de 28 de ani, cetatean austriac, la volanul unui autoturism marca Ford, inmatriculat in Austria.
 In urma controlului efectuat asupra bagajelor barbatului, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, 8 comprimate SUBUTEX, precum şi 4 grame de substanţa vegetala, posibil marijuana, acestea fiind substante aflate sub control national, inscrise in Anexa nr. III din Legea 143/2000, privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.
Barbatul a declarat ca substanţele ii aparţin şi le folosea pentru uz propriu.

Cantitatea de droguri  a fost retinuta de lucratorii Biroului Vamal Moravita, iar politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de introducere sau scoatere din tara precum şi exportul ori importul de droguri de risc fara drept şi deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu fara drept, in continuare  fiind luate masurile legale ce se impun.              

Subutex este un opiod semisintetic cu activitate atat de agonist, cat si de antagonist narcotic.
O doza parenterala de 0,3 mg este echivalenta cu 10 mg morfina in ceea ce priveste efectele deprimante respiratorii si analgezice.