TRINITROTOLUEN ingropat langa TIMISOARA si EXPLOZIV PLASTIC C4. Erau pregatiti sa sparga BANCOMATE si SEIFURI la cluburile cu JOCURI de NOROC!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.11.2017 19:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

DIICOT-Structura Centrala a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii VASILESCU (DUŢA), Iulian (arestat preventiv in alta cauza), HURBEA Bogdan, LEONTE Marian-Irinel si BUJOR Ionuţ (arestat preventiv in alta cauza) pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor,  nerespectarea regimului materiilor explozive, contrabanda calificata.

La data de 23.11.2017, procurorii DIICOT- Structura Centrala au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor LEONTE Marian-Irinel si HURBEA Bogdan, pentru savarsirea infractiunilor deconstituire a unui grup infractional organizat si nerespectare a regimului materiilor explozive.

   In cauza, exista suspiciunea rezonabila in cursul anului 2017, inculpatul Vasilescu Iulian a iniţiat organizarea unui grup infracţional in vederea comiterii de infracţiuni din sfera celor contra patrimoniului, in special pentru savarşirea de infracţiuni de furt calificat avand ca mod de operare spargerea/distrugerea echipamentelor tip bancomate sau de stocare/depozitare masa monetara (seif) ce se gasesc de regula in dotarea societaţilor ce organizeaza jocuri de noroc (de genul caselor de pariuri).

   In vederea derularii activitaţilor infracţionale, inculpatul Vasilescu Iulian a incercat sa coopteze in cadrul grupului infracţional persoane tinere pe care sa le iniţieze in pregatirea şi comiterea de acte materiale specifice infracţiunii indicate mai sus.
   Deşi inculpatul  Vasilescu Iulian avea domiciliul pe raza municipiului Bucureşti, sector 3, pentru conspirarea activitaţilor infracţionale, in luna februarie 2017  a ales sa inchirieze un apartament situat in Bucureşti, sector 4, unde sa gazduiasca persoanele cooptate in cadrul grupului infracţional.

   In vederea asigurarii mijloacelor necesare comiterii infracţiunilor ce intrau in scopul grupului infracţional şi urmarind extinderea comiterii unor astfel de fapte pe teritoriul unor ţari din spaţiul European, inc. Vasilescu Iulian a demarat o activitate continuata pe linia obţinerii de materii explozive şi mijloace de iniţiere ale unor astfel de materii pentru uşurarea acţiunilor de spargere/distrugere a echipamentelor de stocare/depozitare a sumelor de bani.
   Astfel, grupul initial constituit a dobandit o noua caracteristica, devenind suport pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului materiilor explozive.

   In fapt, s-a retinut ca la data de 01.04.2017, organele poliţiei de frontiera din cadrul PTF Calafat l-au depistat pe  inculpatul Hurbea Bogdan, pasager intr-un autoturism condus de catre inculpatul Vasilescu Iulian, care la momentul intrarii pe teritoriul Romaniei, venind dinspre Republica Bulgaria, avea in buzunarul interior al gecii doua fitile detonante, dintre care unul prevazut cu capsa pirotehnica detonatoare, pe care acesta a incercat sa le introduca fara drept in ţara.
    De asemenea, la data de 22.11.2017, in jurul orei 09:50, in incinta unui restaurant situat pe raza municipiului Timişoara, au fost depistati inculpatii Hurbea Bogdan, urmarit general in baza unui mandat de arestare emis de catre Judecatoria Paşcani şi Leonte Marian Irinel.
   La controlul corporal efectuat asupra inculpatului Hurbea Bogdan, in buzunarul interior al hainei, au fost gasite 150 de grame de exploziv plastic de tip C4 şi o capsa pirotehnica electrica detonanta.

   In urma  investigatiilor efectuate, in comuna Sacalaz, judetul Timis, pe un teren viran, sub nivelul pamantului, a fost descoperit un borcan din sticla transparenta care continea 200 de grame de material exploziv de tip T.N.T (trinitrotoluen) şi o capsa detonanta electrica.
  De asemenea, fata de inculpatii Bujor Ionut si Vasilescu Iulian s-a retinut faptul ca au detinut in apartamentul in care locuiau, situat in Bucuresti, sector 4, arme si munitii constand in: 764 cartuse „17 si 82", un cartus „71187", un pistol marca Valtro,  calibru 9 mm, cu incarcator, un dispozitiv ce are caracteristicile unui aruncator de grenade metalic si trei dispozitive tip grenada.

   Inculpatii Leonte Marian-Irinel si Hurbea Bogdan au fost prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.