Trei TINERI de la CENTRUL EDUCATIV BUZIAS au EVADAT. Unul a fost prins tocmai in MEHEDINTI!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.05.2018 19:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In data de  02.05.2018, trei persoane internate in Centrul Educativ Buziaş s-au sustras de la executarea masurii educative privative de libertate, prin parasirea neautorizata a centrului educativ:
•    GROZAV Liviu Horaţiu, in varsta de 19 ani, sancţionat cu masura educativa privativa de libertate a internarii intr-un centru educativ - pentru savarşirea infracţiunii de Furt calificat;
•    BULIGA Gheorghe-Marian, in varsta de 20 de ani, sancţionat cu masura educativa privativa de libertate a internarii intr-un centru educativ - pentru savarşirea infracţiunii de Talharie
•    DUŢASCU Profir, in varsta de 19 ani, sancţionat cu masura educativa privativa de libertate a internarii intr-un centru educativ - pentru savarşirea infracţiunii de Furt calificat.
    In vederea capturarii persoanelor indicate, au fost dispuse masuri specifice, respectiv: blocarea cailor de acces pe posibilele directii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de cautare formate din personalul unitatii, precum si cooperarea cu Inspectoratul de Politie al Judetului Timiş, Inspectoratul Judetean al Jandarmeriei  Timiş si Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timiş.
    
In urma masurilor dispuse, DUŢASCU PROFIR a fost capturat pe raza comunei Izvoarele, judeţul Mehedinţi, de catre echipe mixte formate din angajaţii Centrului Educativ Buziaş şi ai Penitenciarului Drobeta Turnu Severin iar acţiunile de cautare continua, in vederea capturarii si celorlalte doua persoane internate.       
Sustragerea de la executarea unei masuri educative privative de libertate prin parasirea neautorizata a centrului educativ constituie infractiunea de neexecutare a sanctiunilor penale, prevazuta de art. 288 alin. (2) NCP.
De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care sa analizeze circumstantele care au condus la producerea evenimentului.
Daca deţineti informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea celorlalte doua persoanelor internate,aflate inca in libertate, va rugam sa contactati cea mai apropiata unitate de poliţie sau sa apelaţi numarul unic de urgenţa 112.
De asemenea, puteti contacta Centrul Educativ Buzias, la tel. 0256/ 321123 sau purtatorul de cuvant al unitaţii, inspector principal de penitenciare Lavinia CORNOIU, telefon: 0752090240, e-mail: lavinia.solotchi@anp.gov.ro.

ACTUALIZARE. Tinerii au fost identificaţi şi capturaţi pe raza judeţului Mehedinţi.
In urma acestui incident, a fost informat judecatorul de supraveghere şi a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj, cu privire la savarsirea infracţiunii de sustragere de la executarea unei masuri educative privative de libertate.