TRAFICUL de MEDICAMENTE, tot mai des intalnit la FRONTIERA de VEST... In ROMANIA, cam tot ce misca este sub CONTROL NATIONAL...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.05.2018 12:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora-Moravita- I.T.P.F. Timisoara,  impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit si confiscat 230 comprimate Xanax, substante aflate sub control  national, fara prescripţie medicala, pe care un cetatean sarb intentiona sa le introduca ilegal in tara.

In data de 08.05.2018, in jurul orei 09:40, in Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravita, judetul Timis,  s-a prezentat pentru a intra in tara o persoana de sex masculin, P.M., in varsta de  65 de ani, cetatean sarb,  la volanul unui autoturism marca Kia, inmatriculat in Austria.
In baza profilului de risc, echipa comuna de control, formata din  politisti de frontiera si inspectori vamali,  a efectuat controlul bagajului barbatului, in interiorul caruia au fost descoperite, ascunse si nedeclarate, 230  comprimate Xanax, substanta aflata sub control national, inscrisa in Anexa nr. III din Legea 143/2000, privind  prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.
Barbatul a declarat ca tabletele ii aparţin, le folosea pentru uz propriu, neavand prescripţie medicala pentru  acestea şi nu ştia ca au un regim special pentru a fi introduse in tara.

Comprimatele au fost retinute de lucratorii Biroului Vamal Moravita, iar politistii de frontiera  efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de introducere in tara de droguri de  risc, la final urmand sa fie luate masurile legale ce se impun.