TIMISOARA protesteaza impotriva liderului COMISIEI EUROPENE. NU pentru cel care a inspirat CRIMELE COMUNISMULUI!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.05.2018 08:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Protest faţa de un gest consternant:

IIn urma cu cateva zile, preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, a rostit la Trier (Germania) un discurs cu prilejul implinirii a 200 de ani de la naşterea lui Karl Marx, principalul ideolog al regimurilor comuniste.

Participarea unui oficial al Uniunii Europene (structura care are la baza toate principiile democraţiei  autentice şi drepturile omului) la comemorarea unuia dintre inspiratorii crimelor comuniste, a personajului care a nesocotit tocmai acele valori pe care se intemeiaza construcţia  Uniunii Europene, este in sine un fapt reprobabil.

Mai mult, domnul Jean-Claude Juncker l-a evocat pe Marx ca pe un filosof ale carui idei nu pot fi condamnate numai pentru ca au fost greşit aplicate de cei care l-au urmat.

Aceasta interpretare a doctrinei care a stat la baza regimurilor criminale comuniste timp de peste un secol, in zeci de ţari de pe toate continentele, sfideaza memoria si suferinţele milioanelor de victime ale comunismului din intreaga lume.

In ultimele doua decenii, o serie de organizaţii internaţionale au condamnat comunismul şi crimele savarşite in numele ideologiei marxiste. Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (25 ianuarie 2006), Parlamentul European (2 aprilie 2009) şi Adunarea Parlamentara a OSCE (2 iulie 2009) au votat rezoluţii care condamnau comunismul. In 3 iunie 2008, la Praga, a fost lansata declaraţia intitulata „Conştiinţa europeana şi comunismul”, semnata, printre alţii, de Vaclav Havel şi Joachim Gauck.

Consideram ca preşedintele Comisiei Europene are datoria de onoare de a prezenta scuze publice pentru acest gest de ratacire politica şi morala.
 

Societatea Timişoara
laureata a Premiului Cetateanul European al Anului 2014
membra a Platformei Memoriei şi Constiintei Europene

Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti

Asociatia Fostilor Deportaţi in Baragan

Grupul pentru Dialog Social
 prima organizatie a societatii civile romanesti, fondata in decembrie 1989

Comisia Memoriala Timişoara 1989