TIMISOARA GOSPEL PROJECT vine cu... CANTECELE ELIBERARII. Inima albumului este un cor de 80 de coristi amatori! VIDEO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.12.2017 08:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Dupa 12 editii de Timisoara Gospel Project si peste un an de pauza de concerte, aventura muzicala a coristilor amatori condusi de germanul Dominic Samuel Fritz revine in forta cu un album original cu titlul "Songs of Deliverance".
Concertul de lansare a compact discului 100% marca TGP, care contine 12 piese scrise si compuse de dirijor, va avea loc duminica, 3 decembrie, la ora 17, la Filarmonica "Banatul".
Intrarea este libera.

Materialul discografic produs si mixat de Cornel Olar reuneste un band rock eclectic, cinci muzicieni profesionisti exceptionali, Eduard Bogdan (pian, clape), Johnny Kui (chitari), Daniel Kui (chitara bass), Emi Kui (tobe), Petre Ionutescu (trompeta).
Inima albumului este un cor de 80 de coristi amatori de un entuziasm debordant si molipsitor.

Din randul corului sunt si solistele albumului – “toate cu voci de vedete internationale”, cum s-a mandrit dirijorul: Alexandra Sari, Vera Ciocan, Ana Kui, Mona Siantiu, Amalia Iordache si Cornelia Saracuti.
 
"Cantecele de pe acest album incearca sa exprime tot ce inseamna Timisoara Gospel Project: nazuinta noastra pentru comunitate si includere sociala, angajamentul nostru pentru respect si acceptare” a declarat compozitorul-dirijor Dominic Samuel Fritz.

Asociatia a lansat si primul sau videoclip, "Instrument of love", cu o saptamana inainte de concert.


Timisoara Gospel Project, care renaste la fiecare editie pentru zece zile intr-o noua componenta, nu este un cor obisnuit, ci un fenomen artistic unic, ce reuseste prin muzica sa fie un catalizator pentru schimbare si includere sociala.
Coristii sunt de toate varstele si de toate conditiile sociale, medici, casnice sau oameni ai strazii, amatori care nu au mai calcat in viata lor pe o scena sau solisti cu experienta canta impreuna si sfarsesc prin a forma o comunitate in ciuda diversitatii grupului.
Proiectul fondat de Dominic Samuel Fritz, inceput in 2005 cu zece oameni si un pian, a reunit la editia jubiliara de zece ani peste 100 de coristi, un band rock si orchestra Filarmonicii "Banatul" intr-un spectacol de gospel simfonic memorabil.
Cu albumul "Songs of Deliverance", Timisoara Gospel Project se va face remarcat mult dincolo de granitele Banatului.