TIMISOARA COLIBELOR IMPROVIZATE. Tot mai multe PERSOANE fara ADAPOST pe maidanele orasului...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.01.2018 13:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii locali au continuat acţiunile pentru depistarea persoanelor care işi improvizeaza adaposturi in diverse zone din oraş.
Astfel, dupa ce saptamana trecuta s-a acţionat in zona Mehala – Grigore Alexandrescu, in apropierea cladirii in construcţie a Spitalului Municipal, unde 17 persoane şi-au improvizat colibe pe terenurile virane din zona, chiar in aceste zile s-a efectuat igienizarea locaţiei.
O alta zona unde au fost sesizate astfel de adaposturi este Piaţa de Gros, in spatele acesteia doua persoane improvizandu-şi colibe.
Mizeria a fost curaţata in colaborare cu Biroul Salubrizare din cadrul Primariei şi cu Retim, iar persoanele au fost predate serviciilor sociale.

O a treia locaţie in care s-au luat masuri de igienizare este pe str. Verde in Calea Lipovei, vizavi de biserica noua aflata in construcţie, unde au mai fost depistate doua persoane.
Alte 5 persoane au fost depistate la fosta unitate militara din Calea Aradului, unde s-a solicitat Direcţiei de Cladiri Terenuri şi Dotari Diverse sa securizeze locaţia pentru a nu mai patrunde persoane fara adapost, aici fiind efectuate acţiuni in mod repetat.
O locaţie in care au existat sesizari de la cetaţeni se afla pe str. Gh.Lazar, unde intr-un depozit s-au adapostit 8 persoane care faceau mizerie.
Fiind o proprietata privata, a fost somat proprietarul sa igienizeze cladirea.

Anul trecut, poliţiştii locali au identificat un numar de 80 de astfel de locaţii in care s-au adapostit persoane fara adapost pe raza municipiului Timişoara.