Sot si sotie din vestul tarii au SANTAJAT un AMERICAN, dupa discutii despre SEX pe retelele de socializare!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.05.2018 14:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate – S.C.C.I. Timisoara au efectuat o perchezitie domiciliara pe raza municipiului Arad, intr-o cauza in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals informatic si santaj.

   In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2017, doi suspecti, sot si sotie, impreuna  cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat in scopul obţinerii de caştiguri financiare, prin postarea de conturi false in mediul online, urmate de atragerea diferitor persoane in activitaţi şi discuţii intime şi de divulgarea datelor compromiţatoare obţinute de la persoanele cu care au relaţionat in mediul virtual.

   In concret, la data de 10.01.2017, suspectii  au  creat un profil fals pe un site de escorte, in vederea inducerii in eroare a persoanelor interesate de stabilirea de contacte, in vederea intreţinerii de relaţii sexuale.

Ulterior, suspecţii au intrat in legatura cu mai multe persoane, intre care şi cu o persoana vatamata, cetaţean american.
In urma convorbirilor şi activitaţilor derulate in mediul virtual, suspecţii au inceput sa exercite presiuni asupra persoanei vatamate, in scopul remiterii diferitor sume de bani, sub ameninţarea divulgarii materialelor existente catre familia persoanei vatamate şi la locul de munca al acestuia.

   In acest mod, suspecţii au determinat-o pe persoana vatamata sa le remita, in mai multe tranşe, prin transfer bancar, sumele totale de 29.486  de  dolari şi 2500 de euro.

   La data de 11.05.2018, suspecţii i-au solicitat persoanei vatamate, plata sumei de 15.000 de euro, platibila in doua tranşe, prima la data de 16.05.2018 iar a doua, la data de 16.06.2018.