S-a construit inca o fabrica in ORASUL din BANAT unde SOMAJUL este ZERO. Unde se vrea, se poate!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.05.2018 07:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Oraşul de pe Aranca se poate mandri cu o noua investiţie, o fabrica proaspat inaugurata, datorita careia sanmiclauşenii beneficiaza de oportunitaţi de munca suplimentare şi venituri importante la bugetul oraşului.

Pentru construirea fabricii, investitorii de la Piazza Rosa au luat in considerare Sannicolau Mare datorita poziţionarii geografice, dar s-au hotarat sa investeasca ca urmare a excelentei colaborari cu Primaria oraşului.
„Suntem foarte mulţumiţi de Primaria Sannicolau Mare, am fost ajutaţi de cate ori am avut nevoie. Am ţinut cont şi de indrumarile altor italieni care au investit in zona şi ne gandim deja la extinderea proiecului. In ultimele luni am colaborat cu cele mai importante firme de automobilistica din Romania, iar asta ne face sa credem ca locatia noastra, resursele şi piaţa romaneasca pot creşte, dandu-ne satisfacţii mari” a spus reprezentantul local al companiei.
Piazza Rosa a intrat pe piaţa din Romania in 2005, firma mama existand in Italia din anul 1983, fiind o afacere de familie. Activitatea societaţii este de şlefuire şi lustruire a matriţelor, microsudura laser, gravura laser şi sistemare mecanica.

In luna iulie a anului trecut, compania a fost preluata de catre Grupul Standex, lider mondial in sectorul grenarii chimice a matriţelor, cu 42 de fabrici in 23 de tari.
„Deşi Sannicolau Mare a devenit cunoscut pentru somajul zero, Primaria nu s-a culcat pe lauri, ci continua strategia de pastrare a investitorilor existenţi şi de atragere a unor noi afaceri. Interesul nostru este ca locuitorii oraşului nostru sa aiba cat mai multe locuri de munca din care sa aleaga. Primaria trateaza cu respect fiecare nou investitor deoarece inseamna un venit in plus la bugetul oraşului şi o potenţiala creştere a ofertei salariale - acolo unde exista concurenţa intre firme, salariaţii pot obţine beneficii suplimentare. Sannicolau reprezinta deja un important pol economic regional dar cu siguranţa nu ne vom opri aici. Pentru viitor avem planuri mari de dezvoltare” a declarat Danuţ Groza, primarul oraşului Sannicolau Mare.