RAZBOIUL GUNOAIELOR POLITICE a ajuns si la SANNICOLAU MARE!... Operatorul zonal de salubritate refuza sa ridice gunoaiele!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.05.2018 12:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In dimineaţa zilei de 18 mai 2018, angajaţii operatorului zonal de salubritate de la Sannicolau, caştigator al licitaţiei organizate de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis, se afla in greva spontana pentru neplata salariilor şi refuza sa colecteze deşeurile.
Operatorul nu respecta condiţiile contractuale şi se dovedeşte a fi incapabil sa asigure serviciile pentru care este platit.

Nu este pentru prima data cand apar intarzieri in colectarea deşeurilor, iar situaţia se agraveaza, deşi operatorul zonal a primit tot sprijinul Primariei şi toata inţelegerea populaţiei.

La inceputul anului 2018, noul operator s-a prezentat la Sannicolau fara utilajele necesare, fara pubele şi fara sediu.

Din dorinţa de a proteja locuitorii şi de a pastra curaţenia in oraş, Primaria a pus la dispoziţia operatorului, in vederea inchirierii, maşinile şi echipamentele aflate in dotarea GOSAN, posibilitatea de a prelua angajaţii şi chiar o varianta de sediu. Cu toate acestea, operatorul zonal pur şi simplu nu face faţa sa respecte ce şi-a asumat prin contract.

„Este inacceptabil ce se intampla la Sannicolau. Şi noi la Primarie şi oamenii care stau cu gunoiul neridicat deşi platesc serviciul de salubritate, ne intrebam cum este posibil sa caştigi o licitaţie, sa ai curaj sa semnezi un contract de livrare a unui serviciu şi tu ca firma sa nu ai utilaje, sa nu ai bani de sediu sau sa iţi plateşti angajaţii. Felul in care se comporta acest operator este o insulta la adresa tuturor, la adresa eforturilor noaste de a a pastra curaţenia in oraş, nu in ultimul rand este o ameninţare la adresa sanataţii sanmiclauşenilor. Vom continua sa sesizam toate instituţiile care pot sancţiona acest operator. Am sesizat Consiliul Judeţean, am sesizat ADID-ul, vom face toate plangerile scrise posibile, pana la Ministerul Mediului, astfel incat operatorul sa fie sancţionat in cel mai dur mod posibil” a declarat Danuţ Groza, primarul oraşului Sannicolau Mare.

De-a lungul anilor, cat timp serviciul de salubritate a fost asigurat de GOSAN, societate aflata sub coordonarea Consiliului Local Sannicolau Mare, s-a respectat fara abatere programul de colectare al deşeurilor şi nu au fost inregistrate plangeri din partea cetaţenilor.
Problemele au aparut cand s-a schimbat operatorul de salubritate, GOSAN neputand participa la licitaţie din cauza cerinţelor impuse prin caietul de sarcini.

„Suntem dezamagiţi de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis deoarece noi am anticipat problemele actuale şi am atras atenţia in repetate randuri. Ne gandim chiar la o solicitare de reziliere a contractului cu actualul operator de salubritate” a mai adaugat Danuţ Groza, primarul oraşului Sannicolau Mare.