Politistii locali din TIMISOARA au gasit 80 de COLIBE IMPROVIZATE de PERSOANE fara ADAPOST pe terenuri virane in 2017

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.01.2018 18:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii locali au acţionat zilele trecute in zona Mehala – Grigore Alexandrescu, in apropierea cladirii in construcţie a Spitalului Municipal, unde existau sesizari ca persoane fara adapost şi-au improvizat locuinţe pe terenurile virane de aici, fara acordul proprietarilor.
Astfel, in urma verificarilor la faţa locului au fost depistate un numar de 17 persoane, dintre care 10 minori, care locuiau in mai multe baraci construite ilegal.
In cazul acestora, poliţiştii locali au luat masura incredinţarii lor catre serviciile sociale in vederea luarii masurilor de reintegrare, iar cei care provin din alte localitaţi au fost indrumaţi catre domicilii.
Mai mult, fiind vorba despre terenuri proprietate privata, s-au inaintat proprietarilor somaţii cu termen de intrare in legalitate pentru luarea masurilor de igienizare a locaţiilor respective astfel incat persoanele fara adapost care aduna gunoaie in jurul lor şi işi improvizeaza astfel de locuinţe sa nu se intoarca.
Poliţiştii locali vor verifica in cursul acestei saptamani daca proprietarii s-au conformat şi au luat masurile de igienizare.
Anul trecut, poliţiştii locali au identificat un numar de 80 de astfel de locaţii in care s-au adapostit persoane fara adapost pe raza municipiului Timişoara.