POLITIST de la IPJ TIMIS, informator la cea mai mare grupare de SPARGATORI de LUX din VESTUL ROMANIEI!....

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.06.2018 21:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Prin ordonanţa din data de 05.06.2018 procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatului SAV ADRIAN, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

    - favorizarea faptuitorului, prev. de art.269 alin.1 C.p.;

   - divulgarea de informaţii nepublice, prev. de art.304 alin.1 C.p. cu aplic. art.35 alin.1 C.p.;

   - luare de mita, prev. de art.289 alin.1 C.p. rap. la art.6 si art.7 lit.c) din Legea nr.78/2000 cu aplic. art.35 alin.1 C.p.;

   toate cu aplic. art.38 alin.1 C.p.

   In fapt, din cercetarile intreprinse au rezultat indicii temeinice ca, inculpatul, poliţist in cadrul I.P.J. Timiş – Serviciul de Investigaţii Criminale (pana in toamna anului 2017), in prezent la I.P.J. Timiş – Serviciul de Investigare a Criminalitaţii Economice, este afiliat unor grupari infracţionale ce acţioneaza pe raza Mun.Timişoara, rolul acestuia fiind acela de a sprijini activitatea infracţionala a respectivelor grupari, prin oferirea de informaţii legate de eventualele anchete care ii vizeaza sau de date nepublice, care pot constitui veritabile ”ponturi” pentru derularea cu succes a activitaţilor infracţionale.

   Astfel, activitatea inculpatului de sprijinire a activitaţilor infracţionale pe care ar fi trebuit, prin prisma funcţiei deţinute, sa le combata, s-a circumscris cel puţin urmatoarelor modalitaţi:

   - avertizarea infractorilor cu privire la eventualele anchete care ii vizau.

   Una dintre gruparile avertizate de inculpat cu privire la faptul ca membrii acesteia sunt monitorizaţi de D.I.I.C.O.T. – S.T. Timisoara a fost gruparea cercetata intr -un dosar penal privind cea mai ampla grupare infracţionala de spargatori de lux, ce opera atat la nivelul jud.Timiş, Arad şi Caraş-Severin, cat şi la nivelul altor judeţe din ţara, specializata in comiterea de furturi la ”pont” din locuinţe şi spaţii comerciale.

   De asemenea, in luna iunie 2017, inculpatul i-a avertizat pe membrii gruparii ca la data de 21.06 urmau sa aiba loc percheziţii domiciliare, informaţie care le-a permis membrilor grupului sa fuga, cu consecinţa ingreunarii tragerii acestora la raspundere penala.

   - furnizarea de informaţii din dosarele instrumentate, cu referire la existenţa unor sume de bani sau bunuri valorificabile de catre diferite persoane sau in anumite locaţii, care puteau constitui veritabile ”ponturi” pentru gruparea infracţionala, in vederea organizarii unor spargeri ulterioare.

   Inculpatul, in calitate de poliţist in cadrul I.P.J. Timiş, avea acces la majoritatea dosarelor instrumentate la nivelul serviciilor unde a activat (S.I.C., respectiv S.I.C.E.), poziţie din care obţinea diferite informaţii din respectivele dosare, cu referire la existenţa in anumite locaţii a unor sume de bani sau bunuri valorificabile, informaţii pe care le divulga catre apropiaţii din mediul infracţional local.

   In schimbul acestor informaţii, inculpatul solicita un procent de pana la 30% din sumele obţinute in urma derularii unor spargeri in locaţiile indicate.

   - verificarea in bazele de date ale poliţiei, la solicitarea infractorilor, a diferitor date legate de domiciliul unor persoane, proprietarii unor autoturisme etc., informaţiile astfel furnizate facilitandu-le membrilor gruparii stabilirea cu precizie a locaţiilor unde intenţionau sa dea anumite spargeri.

   Frecvenţa cu care inculpatul furniza astfel de date nepublice era saptamanala, in schimbul acestor servicii el primind constant diferite sume de bani.

   Inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

   Suportul tehnic a fost asigurat de catre Directia Generala Anticoruptie.