CONSILIUL JUDETEAN TIMIS va acorda sprijin financiar CATEDRALEI MANTUIRII NEAMULUI pe baza de REGULAMENT...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.04.2018 08:12 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Consiliul Judetean Timis a fost convocat in sedinta ordinara in data de 25 aprilie 2018, ora 10.00, in Sala Multifuncţionala a Palatului Administrativ, cu urmatoarea ordine de zi:
1.    Proiect de hotarare privind aprobarea modificarii Hotararii Consiliului Judeţean Timiş nr.171/30.08.2017 privind aprobarea inchirierii prin licitaţie publica a unor spatii şi a Regulamentului privind amenajarea, exploatarea şi intreţinerea spaţiilor din Bastionul ”Theresia” Timişoara.
2.    Proiect de hotarare privind aprobarea completarii Hotararii Consiliului Judeţean Timiş nr.170/2017 privind aprobarea darii in folosinţa gratuita a unor imobile din Pavilionul Administrativ al Parcului Industrial şi Tehnologic Timişoara - proprietate privata a Judeţului Timiş, precum şi a unor bunuri mobile, catre Direcţia Generala Regionala a Finanţelor Publice Timişoara – Biroul Vamal de Interior Timiş.
3.    Proiect de hotarare privind aprobarea darii in folosinţa gratuita a unor spatii din Palatul Administrativ.
4.    Proiect de hotarare privind aprobarea modificarii Hotararii Consiliului Judeţean Timiş nr.1/2016 privind stabilirea unor masuri privind blocul de locuinţe situat in Timişoara, str. Martir Marius Ciopec, nr.3.
5.    Proiect de hotarare privind aprobarea neexercitarii dreptului de preemtiune din partea Judetului Timis asupra intentiilor de instrainare a unor imobile cu alta destinatie decat cea de locuinte.
6.    Proiect de hotarare privind aprobarea mandatului reprezentantului Consiliului Judeţean Timiş in Adunarea Generala a Acţionarilor Societaţii AQUATIM S.A. cu privire la numirea administratorilor provizorii si declansarea procedurii de selectie a membrilor Consiliului de Administratie al Societaţii AQUATIM S.A.
7.    Proiect de hotarare privind aprobarea licentelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale unor operatori de transport rutier.
8.    Proiect de hotarare privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli la Societatea Service Cons Prest S.R.L. pentru anul 2018.
9.    Proiect de hotarare privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli la Societatea Security Cons Prest S.R.L. pentru anul 2018.
10.    Proiect de hotarare privind aprobarea executiei bugetelor sectiunii de functionare si a sectiunii de dezvoltare pentru bugetul propriu al judetului Timis pe trimestrul I 2018.
11.    Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea sprijinului financiar unitatilor de cult din Judetul Timis apartinand cultelor religioase recunoscute din Romania in anul 2018.
12.    Proiect de hotarare privind aprobarea organizarii retelei scolare de invaţamant special de nivel preşcolar, primar, gimnazial, profesional şi de invaţamant special liceal şi special postliceal din judeţul Timiş, pentru anul scolar 2018-2019.
13.    Proiect de hotarare privind aprobarea incheierii unui Protocol de Colaborare intre Judeţul Timiş, prin Consiliul Judeţean Timiş şi Agenţia de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura – Centrul Judeţean Timiş.
14.    Proiect de hotarare privind aprobarea normativelor de cheltuieli pentru acţiunile de protocol.
15.    Proiect de hotarare privind aprobarea plaţii cotizaţiei pe anul 2018 pentru Adunarea Regiunilor Europei (ARE).
16.    Proiect de hotarare privind aprobarea cuantumului si platii contributiei financiare a Judetului Timis la bugetul de venituri si cheltuieli la Fondul pentru Dezvoltare Regionala a Regiunii Vest pentru anul 2018.
17.    Proiect de hotarare privind aprobarea cuantumului si platii cotizatiei anuale catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Polul de Crestere Timisoara.
18.    Intrebari, interpelari.

Conform Raportului privind aprobarea regulamentului pentru acordarea sprijinului financiar unitaţilor de cult din Judeţul Timiş aparţinand cultelor religioase recunoscute din Romania, precum si Catedralei Mantuirii Neamului, in anul 2018, alocarea unui sprijin financiar unitaţilor centrale de cult se v-a face avand drept criterii de repartizare:
a) Situaţia statistica a numarului de enoriaşi transmisa de Institutul National de Statistica;
b) Situaţia solicitarilor depuse de unitaţile centrale de cult;
c) Analiza finanţarilor pentru cultele recunoscute in Romania, de la bugetul de Stat si bugetul Consiliului Judeţean Timiş pe anul 2017.
Sumele alocate cultelor religioase au fost stabilite procentual, in functie de numarul de populatie stabila de o anumita religie in total populaţie stabila a judeţului Timis, din statistica data de recensamantul populatiei transmisa de Direcţia de Statistica a Judeţului Timiş, precum si a cererilor cu solicitarile financiare depuse la Consiliul Judeţean Timiş Compartimentul Buget, din partea reprezentanţilor tuturor cultelor recunoscute in Romania si analiza utilizarii sprijinului financiar alocat de Judeţul Timiş in anul 2018.
Avand in vedere cele prezentate, propunem aprobarea regulamentului pentru acordarea sprijinului financiar unitaţilor de cult din judeţul Timiş aparţinand cultelor religioase recunoscute din Romania precum si Catedralei Mantuirii Neamului.

Documente atasate

Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Raport de specialitate
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 140.62 Kb
Descarca Expunere_de_motive
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 132.31 Kb
Descarca Anexa
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 203.09 Kb
Descarca Anexa_1D
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 234.7 Kb
Descarca Anexa_-ACORD
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 108.45 Kb
Descarca Anexe_la_regulament
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 179.69 Kb