Ca-n filmele cu prosti. RAZBOIUL POLITIC AL GUNOAIELOR din TIMISOARA. Toate INSTITUTIILE amendeaza, CETATENII platesc oalele sparte!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.05.2018 17:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 10 - 14.05.2018, s-a constituit, prin Ordin al Prefectului, Comisia Mixta formata din comisari ai Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Timis, reprezentanti ai DSP Timis si reprezentanti ai IPJ Timis.
Ca urmare a numeroaselor sesizari primite din partea cetatenilor, au fost efectuate verificari pe domeniul public din Municipiul Timisoara.
In urma actiunii de “curatenie de primavara”, demarata si derulata de catre Primaria Municipiului Timisoara prin intermediul operatorului de salubritate, si incheiata oficial la data de 13.05.2018, s-a constatat ca exista depozitari necontrolate de deseuri amestecate pe raza intregului municipiu, fiind identificate aproximativ 200 de locatii in care exista abandonari de deseuri.
Comisarii Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Timis au sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei Primaria Municipiului Timisoara, conform prevederilor Legii nr. 211/2011, republicata, privind regimul deseurilor.
S-a dispus luarea masurilor urgente de salubrizare a zonelor afectate de abandonari de deseuri si de interzicere a initierii unor astfel de actiuni fara luarea masurilor de asigurare a existentei spatiilor si dotarilor necesare colectarii separate a deseurilor in vederea prevenirii formarii rampelor clandestine de deseuri si abandonarii de deseuri pe raza UAT Municipiul Timisoara.