BANDITUL plecat din ROMANIA care a JEFUIT 27 de BANCI in UNGARIA. BANDITUL WHISKEY care i-a speriat pe COMUNISTI!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.01.2018 14:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

„Banditul Whiskey”/"The Whisky Robber", povestea adevarata a banditului plecat din Romania care a jefuit 27 de banci in Ungaria, strangand peste o jumatate de milion de dolari, va intra pe marile ecrane din Romania pe 26 ianuarie 2018.
Attila Ambrus/Banditul Whiskey devenea un erou popular, la sfarşitul anilor 1980 şi inceputul anilor 1990, tocmai pentru ca reuşea sa faca de ras autoritaţile comuniste.
Filmul va fi distribuit de Taylor Projects in reţeaua Cinema City din Bucureşti şi din ţara.
The Whisky Robber este scris şi regizat de Nimród Antal (Predators, Metallica Through the Never), care a muncit timp de trei ani la scenariu, consultandu-l in permanenţa pe realul „Whiskey Man”, Attila Ambrus, acum un om liber, mic intreprinzator.

Nascut in Romania, unde are o copilarie grea, fiind orfan de mama şi abandonat de tata, emigreaza in Ungaria. Attila Ambrus devine un Robin Hood, un veritabil erou popular: era spargator de banci, cu numeroase jafuri armate la activ, pacalind in permanenţa autoritaţile, dar nu facea niciodata varsare de sange.
In plus, prins - la un moment dat - pentru interogatoriu, are o evadare spectaculoasa si fara precedent din sediul Politiei.
Inainte de fiecare jaf bea cate un pahar de Whiskey, pentru a-şi face curaj, de unde şi supranumele sau.

Filmul s-a lansat pe 22 noiembrie 2017 in Ungaria, unde a fost un hit de box office, aducand in primul weekend peste 65.000 de spectatori in cinematografe şi surclasand blockbusterul american Justice League.
Luni, 18 decembrie 2017, aproximativ 250.000 de spectatori au vazut filmul in Ungaria, un record absolut. Costurile de producţie ale  "The Whisky Robber" s-au ridicat la 4 milioane de dolari.

Sinopsis oficial Banditul Whiskey

Attila Ambrus a fost un spargator de banci legendar, in Ungaria anilor 1990.
Provenit din Ardeal, Ambrus a crescut in Romania comunista, guvernata de Nicolae Ceauşescu, iar lipsa de perspective din aceasta ţara l-a determinat sa fuga peste graniţa in cautarea unui viitor mai bun.
Experienţele definitorii ale vieţii sale timpurii au fost marcate de cateva traume, precum o casnicie distrusa, lipsa iubirii, dezamagiri, singuratatea continua şi excluderea sociala.
Devenit adult, multe dintre aceste probleme au continuat - numai ca totul se desfaşoara acum in Ungaria.
Ambrus s-a confruntat in curand cu faptul ca nu contezi decat daca ai bani.
Iar el nu avea.
El voia mai mult; el a vrut sa fie special şi sa se distinga, in cadrul comunitaţii sale.
Avea o inima mare; inca din copilarie, dorinţa sa cea mai ardenta a fost de a da, iar acest sentiment a ramas neschimbat in Ungaria.
Insa, pentru a satisface aceasta dorinţa, avea nevoie de bani - mulţi bani.
Filmul urmareşte progresul unui lup singuratic, folosind arhetipurile clasice de Western- ale celui fara de lege şi ale omului legii.
Banditul Whiskey nu a vrut niciodata sa fie un erou - deşi mass-media l-a transformat intr-unul.
Celebritatea sa a depaşit graniţele cand a evadat din inchisoare.
Intreaga ţara ţinea cu el: in sfarşit cineva care a reuşit sa faca de ras autoritaţile comuniste.