A fost (re)semnat contractul pentru Pasajul pe centura municipiului Arad. La vreo 8 ani de la primul contract!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.04.2018 14:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Miercuri, 11.04.2018, s-a semnat contractul pentru execuţia lucrarilor la obiectivul “Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad (DN7 km 540+248) peste CF Arad – Bucureşti” cu firma Implenia Baugesellschaft m.b.H.

Valoarea contractului este de 25.665.184,89 lei (TVA inclus), cu o durata de execuţie de 12 luni şi o perioada de garanţie a lucrarilor de 24 de luni.

Proiectul va avea o lungime de 722 m,  din care lungimea pasajului va fi de 322 m, iar a rampelor de 400 m.

Laţimea pasajului va fi de 13,60 de metri şi va cuprinde doua piste de biciclişti.

Anterior, acest obiectiv a fost contractat cu Asocierea SC CONFORT S.A. Timisoara şi S.C. VEL SERVICE S.A. Bucuresti, contractul fiind reziliat pentru neindeplinirea obligaţiilor contractuale, incepand cu data de 28.11.2014.

La data rezilierii contractului, lucrarile la obiectiv erau realizate in proporţie de 21%.

Lucrarile ramase de executat pana la finalizarea obiectivului constau in devieri si protejari ale retelelor electrice, de apa, telecomunicatii, iluminat pasaj; lucrari pasaj constand in continuarea unor lucrari la pilele pasajului, tablier, grinzi, benzi pentru biciclişti, rampe.

Finalizarea proiectului este importanta pentru  desfaşurarea fluenta şi in condiţii de siguranţa a circulaţiei pe DN7.
In acest moment, circulaţia peste calea ferata Arad - Bucureşti impune circa 74 de inchideri ale barierei de tip SAT, cu o durata medie de inchidere a barierelor de 170 de minute in 24 de ore, fapt ce conduce la inregistrarea zilnica a unor importante pierderi in exploatare, din cauza staţionarii autovehiculelor la bariera.

Au trecut 8(opt) ani de zile din momentul in care s-a semnat primul contract pentru realizarea acestui pasaj de pe centura ocolitoare a municipiului Arad...