1,3 miliarde de euro pentru CORIDORUL FEROVIAR din VESTUL ROMANIEI. Care ocoleste TIMISOARA!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.02.2018 14:11 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

1,3 miliarde de euro din Fondul de coeziune vor fi investite in modernizarea unei secţiuni din coridorul feroviar ce leaga localitatea Curtici, aflata la graniţa dintre Romania şi Ungaria, de municipiul Constanţa, de la malul Marii Negre.
Lucrarile se vor concentra in mod semnificativ pe creşterea vitezei şi siguranţei deplasarii pe secţiunea dintre km 614 şi oraşul Simeria, prin reabilitarea şi modernizarea a 13 gari din aceasta secţiune, imbunataţirea sistemelor de semnalizare şi informare a pasagerilor şi construirea infrastructurii conexe necesare, cum ar fi poduri şi tunele.

Comisarul pentru politica regionala Corina Creţu a declarat: "Fiecare euro din bugetul UE investit in sectorul cailor ferate mareşte coeziunea teritoriala şi competitivitatea economica in Romania, imbunataţeşte conexiunea acesteia cu Ungaria şi restul Europei şi asigura o mobilitate ecologica, rapida şi sigura. Acesta este un proiect cu o finanţare UE de 65% şi o valoare adaugata de 100%."

Conexiunea feroviara Curtici-Constanţa, parte a coridoarelor Orient-Est-Med şi Rin-Dunare din reţeaua trans-europeana de transport (TEN-T), strabate Romania de la vest la est.
Mai multe secţiuni ale acesteia au fost sau sunt in curs de a fi finanţate prin intermediul altor instrumente europene, cum ar fi Mecanismul de Interconectare a Europei (MIE) sau Banca Europeana de Investiţii (BEI)).