Vladimir Putin a creat grupuri clandestine de luptatori in Europa

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 12.04.2016 10:48 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Jurnalistul german Boris Reitschuster, din a carui carte despre unitaţile paramilitare de elita ale preşedintelui rus, Vladimir Putin, in Europa au inceput sa fie publicate extrase in mass-media internaţionale, a anunţat ca s-a incercat spargerea contului sau de e-mail, iar pagina sa web a fost supusa unui atac cibernetic de tip phishing, relateaza publicaţia ucraineana Obozrevatel, preluata de Agerpres.

"Incercari de spargere a contului meu de e-mail, bombardarea cu cereri şi un atac cibernetic asupra paginii mele www.reitschuster.de, care acum nu se deschide", a informat el pe pagina sa de Facebook, indicand ca toate acestea au avut loc la numai cateva ore dupa apariţia in presa a unor informaţii şi extrase scurte din noua sa carte "Razboiul ascuns al lui Putin", despre armata secreta a preşedintelui rus in Germania.

Potrivit Deutsche Welle in limba rusa, Boris Reitschuster scrie in cartea sa ca Kremlinul ar dispune in mai multe ţari europene de unitaţi paramilitare de elita, formate pe baza unor şcoli de arte marţiale, unde se invaţa un stil de lupta numit "Sistema", utilizat de forţele speciale ruse.

Stilul de lupta "Sistema" este predat de sportivi, dar in spatele lor s-ar afla agenţi ai Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) şi militari din trupele aeropurtate ruse, scrie Reitschuster in cartea sa, din care s-au publicat extrase in special de catre Bild, citat de mai multe media internaţionale.
Jurnalistul german, specializat in Rusia, susţine ca preşedintele rus a creat astfel de grupuri clandestine de luptatori atat in Germania, cat şi in alte state europene.

Serviciile de informaţii germane au identificat in 2015 dupa nume aproximativ 300 de persoane care fac parte dintr-o astfel de structura, susţine Reitschuster.
Printre ei — soldaţi, poliţişti, angajaţi in tribunale, militari din trupele speciale ale poliţiei şi armatei germane, conform DW in limba rusa.

Aceştia desfaşoara antrenamente in Alpii elveţieni şi Cehia şi au legaturi cu asociaţiile de cazaci şi "Lupii de noapte", clubul "bikerilor lui Putin".
Mulţi dintre ei sunt trimişi cu regularitate in Rusia pentru perfecţionare.

Potrivit lui Boris Reitschuster, proiectul "Sistema" vizeaza recrutarea "viitoarei elite" in ţari europene, denaturarea unor procese politice şi sociale in statele "ţinta", propagarea acolo a unor "idei nedemocratice", crearea unui sentiment de anxietate şi neincredere in ţarile vizate, scrie DW in limba rusa in pagina sa electronica, preluata de Agerpres.