VESTE BUNA pentru PSD. De la 1 decembrie 2017, CANADA elimina obligativitatea VIZELOR pentru ROMANI!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 30.11.2017 15:15 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Comisia Europeana saluta decizia aşteptata a Canadei, de a elimina obligativitatea vizelor pentru cetaţenii romani şi bulgari incepand cu data de 1 decembrie. Decizia este rezultatul unor intense eforturi diplomatice şi a negocierilor continue la nivel politic şi tehnic intre UE, Canada şi cele 2 state membre, Romania şi Bulgaria.

Comisarul pentru migraţie, cetaţenie şi afaceri interne Dimitris Avramopoulos a declarat: "Maine este o zi importanta pentru toţi cetaţenii romani şi bulgari, care vor putea de acum sa calatoreasca fara vize in Canada. Decizia este o dovada a faptului ca eforturile noastre diplomatice şi perseverenţa in negocierile cu partenerii canadieni dau rezultate. Vreau sa le mulţumesc tuturor parţilor implicate – Romaniei, Bulgariei şi, ce este mai important, Canadei – pentru eforturile susţinute şi angajamentul desavarşit in vederea obţinerii acestora. Atingerea unui nivel de reciprocitate totala in materie de vize pentru toţi cetaţenii UE este prioritatea noastra şi vom continua sa depunem toate eforturile, impreuna cu statele membre şi cu partenerii externi, pentru a avea rezultate concrete, aşa cum este cazul acum."

Dupa discuţiile cu Canada, intr-un climat de cooperare, in ceea ce priveşte calatoriile in condiţii de reciprocitate şi fara obligaţia de a avea vize, cerinţele obligatorii pentru anumite categorii de cetaţeni romani şi bulgari au fost eliminate incepand cu 1 mai 2017.

Decizia de maine, un alt rezultat pozitiv al eforturilor Comisiei de a facilita calatoriile fara vize pentru toţi cetaţenii sai, va duce la eliminarea in totalitate a cerinţelor care mai sunt inca in vigoare privind sejururile de scurta durata.