Un barbat a ucis 5 oameni cu o mitraliera in Banatul Central, la 80 km de Timisoara!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.07.2016 14:01 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Un barbat a deschis focul cu o mitraliera intr-un bar din Žitište, localitate situata la circa 80 de kilometri la nord de Belgrad, ucigand cinci persoane şi ranind alte circa 20, informeaza Agerpres.

Žitište, sau Sangeorgiu de Bega, este un oraş şi o municipalitate in districtul Banatul Central din Voivodina (Serbia) şi se afla cam la 80 km de Timişoara.
Are o populaţie de 20.144 locuitori.
Dintre aceştia 1.837 sunt de etnie romana (9,12%).

Barbatul de 38 de ani a intrat in bar la scurt timp dupa miezul nopţii, şi-a impuşcat soţia şi a continuat sa traga in patronii barului şi in persoanele prezente, in timpul unui festival local din Zitiste.
Ministrul de interne al Serbiei, Nebojsa Stefanovic, a declarat ca Z.S. şi-a impuşcat soţia, care il parasise, şi pe o alta femeie, inainte de a deschide focul asupra altor clienţi ai localului, cu o mitraliera deţinuta ilegal.
22 de oameni se afla internaţi dupa atac, in spitalul din Zrenjanin, iar şapte sunt in continuare in stare grava.

In Serbia şi in majoritatea ţarilor din Balcanii occidentali exista sute de mii de arme deţinute ilegal, ramase dupa razboaiele din anii 1990.
Cu trei ani in urma, 13 oameni au fost ucişi intr-un atac cu arma de foc intr-un sat de langa Belgrad, iar anul trecut şase oameni au fost ucişi in timpul unui conflict declanşat in timpul unei nunţi in nordul Serbiei.