Tratament inuman aplicat... criminalului care a ucis 77 de oameni!

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 20.04.2016 19:38 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Justiţia norvegiana i-a dat dreptate lui Anders Behring Breivik, cel care a ucis 77 de persoane in 2011, şi a condamnat statul norvegian pentru tratament "inuman" , aşa cum a solicitat criminalul extremist.
"Curtea (...) a ajuns la concluzia ca regimul penitenciar a implicat tratament inuman aplicat lui Breivik" , a declarat tribunalul din Oslo, susţinandu-se in special ca detenţia timp de aproape cinci ani a incalcat articolul 3 din conventia europeana a drepturilor omului.
Judecatoarea Helen Andenaes Sekulic a respins, totuşi, al doilea aspect al plangerii criminalului de la Oslo, cel privind comunicarea lui cu lumea exterioara.
Criminalul de 37 de ani, care se afişeaza in mod deschis ca neo-nazist, a cerut ridicarea restricţiilor privind corespondenţa şi vizitele, pentru a interacţiona cu simpatizanţii , o perspectiva respinsa de autoritaţi pentru probleme de securitate.
Brevik a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare, in august 2012 , pentru uciderea a opt persoane prin detonarea unei bombe in apropierea sediului guvernului din Oslo şi alţi 69 de adolescenţi, deschizand focul intr-o tabara de vara a tineretului muncitor.
Deghizat un poliţist, criminalul a vanat mai mult de o ora de aproape 600 de tineri aflaţi pe insula Utøya.