Si in PARADISUL lui PUTIN, RUSII au obosit de (prea multa) LIBERTATE si DEMOCRATIE. PROTESTE in marile orase ale RUSIEI...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 30.01.2018 09:20 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

La Moscova şi Sankt-Petersburg, protestele au avut loc simultan.
In ambele oraşe, oamenii au ieşit masiv pe strazi şi timp de trei ore au protestat paşnic cu afişe şi sloganuri.

Moscova

Aleksei Navalny a reuşit sa participe la protestul din Moscova şi sa parcurga protestand strada Tverskaya, dar a fost reţinut in drum spre Piaţa A. Puşkin.
Mai tarziu, s-a aflat ca a fost reţinut şi dus la secţia de poliţie Yakimanka fiind acuzat de incalcarea Articolului 20.2 al. 8 (incalcarea ordinului stabilit cu referire la organizarea protestelor).
"M-au reţinut. Nu conteaza. Vino pe Tverskaya. Nu ieşi pentru mine, ci pentru tine si pentru viitorul tau ", a scris Navalny pe Twitter.
Intre timp, a crescut numarul oamenilor, care au ieşit la rezistenţa formata pe strada Tverskaya: unii dintre aceştia s-au dus spre Piaţa A. Puşkin, ceilalţi - in direcţia opusa.
Deşi coordonatorul Statului Major al Moscovei, Serghei Boiko şi membrul personalului federal, Nikolay Lyaskin, au fost de asemenea reţinuţi, oamenii s-au coordonat perfect in cadrul protestului organizat.
Ei au scandat „Rusia fara Putin!“, „Greva!“ Şi „Noi aici suntem puterea!“ şi au parcurs organizat strazile, fara a interfera cu trecatorii sau maşinile.
La ora 17:30, Kira Yarmish şi Ruslan Shaveddinov au anunţa ca greva s-a terminat şi a cerut oamenilor sa mearga acasa.
Acţiunea de protest la Moscova s-a dovedit a fi una numeroasa, fiind prezenţi mulţi oameni şi, aproape fara precedent, paşnica: nimeni, cu excepţia liderilor, nu a fost reţinut.

Sankt-Petersburg

In Sankt Petersburg, traseul protestului s-a dovedit a fi unul dintre cele mai lungi şi mai şerpuite. Participanţii s-au adunat in Piaţa Dictaturii Proletare.
De acolo, mii de oameni au mers la gradina Tauride pe strazile Tverskaya, Tavricheskaya şi Shpalernaya.
Apoi, s-au dus spre strada Liteiny şi, formand o mare coloana, au mers spre Piaţa Nevsky, şi de-a lungul ei – in direcţia Pieţei Dvortsovaia.
Oamenii au scandat sloganuri şi au purtat pancarde, s-au comportat paşnic şi nu au provocat poliţia.
Dupa ce a ajuns pe strada Dvortsovava si au observat ca ieşirile sunt blocate, oamenii s-au intors si s-au dus spre Piaţa Vosstaniya.
Unii participanţi la protest purtau flori in cadrul flashmob-ului  #floripentrupoliţie.
Acţiunile protestatare s-au incheiat in faţa centrului comercial "Galeria", cum a fost şi ultima oara, pe 7 octombrie, cand oamenii au mers la miting pentru a cere eliberarea lui Aleksei Navalny şi a lui Leonid Volkov.

Surse: 2018.navalny.com, navalny.com