Ghidul orientativ pentru responsabilii cu achizitiile publice

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 03.11.2015 17:30 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Comisia Europeana a publicat un ghid  care işi propune sa sprijine statele membre cu dificultaţi in cadrul procedurilor de achiziţii publice.
Ghidul ii va ajuta pe funcţionarii publici din intreaga Uniune sa identifice şi sa evite cele mai frecvente erori in procedurile de achiziţii in cadrul proiectelor co-finanţate prin intermediul Fondurilor structurale şi de investiţii europene.

Comisia Europeana pune in practica iniţiativa "Un buget al Uniunii Europene axat pe rezultate concrete", şi ia masuri pentru a se asigura ca banii contribuabililor sunt cheltuiţi in mod eficient şi transparent.

Cele mai des intalnire erori in procedurile de achiziţii publice se produc din cauza capacitaţii administrative insuficiente.
Din acest motiv, Comisia Europeana ia masuri pentru a intari capacitatea administrativa şi pentru a imbunataţi sistemele de gestiune şi control.

Ghidul publicat de Comisia Europeana conţine exemple de bune practici, studii de caz şi informaţii utile pentru a-i ajuta pe cei implicaţi in planificarea, selecţia şi implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene.

Acest ghid face parte dintr-o iniţiativa mai ampla a Comisiei de a sprijini statele membre şi regiunile sa imbunataţeasca modul in care gestioneaza şi investesc fondurile europene.
Printre celelalte masuri luate de Comisie se numara platforma Peer2Peer, prin intermediul careia funcţionarii publici din intreaga Uniune pot face schimb de experienţa şi de bune practici, şi Pactele de integritate, un instrument care işi propune sa imbunataţeasca transparenţa şi responsabilitatea in cadrul procedurilor de achiziţii publice.

Documente atasate

Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Ghidul orientativ pentru responsabilii cu achizitiile publice
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 1.69 Mb