Timisoara International Dance Festival. Tango argentinian, dans de societate, dansuri caraibiene sau dansuri sportive...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 02.10.2017 20:02 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Eveniment cu un format unic in tara, a-V-a ediţie a Timisoara International Dance Festival isi are deschiderea oficiala in data de 4 octombrie, de la ora 17:30, in Piata Victoriei.
In fata Operei Romane din Timisoara, circa 100 de copii vor dansa sincron, doua din ritmurile prezente in festival, vals vienez si salsa.
Ulterior, in foaierul Operei, vor fi speech-urile oficialilor.
Incepand cu data de 5 octombrie, evenimentele de Tango argentinian, dans de societate, dansuri caraibiene sau dansuri sportive se vor impleti armonios prin seminarii tematice, concerte, spectacole de tango argentinian, salsa, flash-mob-uri, concursuri de dans, petreceri dansante.
Unul dintre momentele marcante ale festivalului va fi, cu siguranţa, competiţia WDSF International Open Standard & Latin (7-8 octombrie), organizata in parteneriat cu Federaţia Romana de Dans Sportiv şi ANST, şi care, anul acesta, va aduce, la Timişoara, nu mai puţin de 20 arbitri de mare calibru din 20 ţari diferite.
Competiţia se adreseaza atat copiilor,juniorilor I şi II, echipelor de tineret, de adulţi, dar şi de amatori, anul trecut inregistrand un numar record de peste 500 de perechi participante, la Sala Polivalenta din Dumbravita.

Clubul sportiv “Magnum Team” a luat naştere in anul 2005 si s-a evidentiat inca de la inceput prin performanţa şi profesionalism.
Diana şi Raul Avram, fondatori si antrenori consacraţi pe scena timişoreana care au reuşit performanţa de a organiza, in aprilie 2007, prima ediţie a Cupei Baroque si primul concurs naţional de dans sportiv organizat in Timişoara dupa 7 ani de pauza, respectiv Campionatul Naţional al Romaniei (ediţiile 2008 şi 2009), un inceput al competiţiilor de talie inalta organizate de Magnum Team.
In 2013, a avut loc prima editie TIMIŞOARA INTERNATIONAL DANCE FESTIVAL, competitie internationala organizata cu succes, ajuns cel mai amplu eveniment de dans din partea de vest a ţarii.

Ca noutate, Magnum Team propune “Concertul extraordinar Fusion”, organizat in parteneriat cu orchestra di Porta Palazzo, o formatie de 13 muzicieni din Italia, care vor interpreta live melodii din repertoriul propriu si international, pe ritmurile dansurilor prezente in festival.
Toate ritmurile vor fi evidentiate prin dans de dansatori profesionisti, realizandu-se astfel un moment de fuziune intre toate stilurile de muzica si dans.
Ca locatie, a fost ales unul dintre locurile istorice ale Timisoarei, in Piata Sfantul Gheorghe, pentru a imbina traditia şi istoria cu arta dansului si a muzicii.