SIMONA HALEP scrie ISTORIE. Va fi NUMARUL 1 in LUME!...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 07.10.2017 12:52 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Simona Halep este a 25-a jucatoare in istoria WTA şi cea dintai din Romania care ajunge NR. 1 in clasamentul celor mai bune jucatoare de tenis din lume, anunţa WTA.

Dupa victoriile impotriva Mariei Sharapova şi in faţa Jelenei Ostapenko, 6-2, 6-4, Simona Halep va juca finala turneului China Open de la Beijing, ceea ce inseamna ca de luni, 9 octombrie 2017, noul lider mondial, WTA World No.1, va fi... Simonaaa Haleeep!

In varsta de 26 de ani, Simona Halep devine prima jucatoare de tenis din Romania care atinge aceasta istorica performanţa, de la introducerea clasamentelor pe computer in 1975 şi va fi cea de-a 25-a femeie care va deţine nr.1 in clasamnetul mondial.

Simona Halep a pus capat domniei lui Garbiñe Muguruza, din Spania, care a petrecut patru saptamani in aceasta postura, fiind a cincea femeie din 2017 care a ocupat locul 1, urmandu-le pe Angelique Kerber, Serena Williams şi Karolina Pliskova.

La incheierea turneului de la Wimbledon, din 2017, Halep a devenit jucatorea activa cu cea mai lunga serie de saptamani consecutive clasate in Top 10 din lume, unde a intrat pentru prima data pe 27 ianuarie 2014 şi este acolo inca de atunci.