Lupta apriga la Mondialul de Juniori II Latin. Dansatorii sportivi români, printre primii!

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 16.10.2016 11:03 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Lupta apriga la Palatul Republicii din Chişinau, acolo unde s-a desfaşurat sambata, 15 octombrie, competiţia internaţionala de dans sportiv “Chişinau Open 2016”, reuniune care a cuprins şi Campionatul Mondial de Juniori II (14-15 ani) la secţiunea dansurilor latino-americane, la startul careia s-au aliniat 66 de cupluri naţionale.

La “mondialul” juniorilor II, au participat perechile campioane şi vicecampioane din toate colţurile lumii, Romania fiind reprezentata de  perechea Mihai Cristian-Raluca Andrei (pereche legitimata la clubul “Generaţia 9” din Bucureşti), din postura de campioni ai Romaniei, şi de Marius Eric Niţu-Antonia Iosub (sportivi ai cluburilor “Alessia Dance” Bucureşti şi “Dance Energy” Iaşi), perechea vicecampioana.

Dupa momentele de foc ale calificarilor, sportivii romani au luptat pana au ajuns in finala competiţiei, acolo unde au fost detronaţi doar de perechile din Rusia şi din Republica Moldova. La finalul competiţiei, Marius Eric Niţu şi Antonia Iosub s-au clasat pe locul 5, iar Mihai Cristian şi Raluca Andrei au terminat pe locul 6.

Evoluţia dansatorilor romani a fost una de excepţie, apreciata de toţi cei prezenţi la confruntare, fiind un real motiv de bucurie pentru tot sportul romanesc şi demonstrand inca o data valoarea şi, totodata, creşterea de nivel a dansului sportiv din Romania, ajuns la nivel mondial.
In anul 2016, Romania este pe primul loc in lume, la egalitate cu Italia, la numarul de medalii obţinute in dansul sportiv, inaintea Germaniei sau a Rusiei.

Junior II Latin
WDSF World Championship  Chisinau - Moldova  15 October 2016
RANKING FINAL
1.      Artem Nasretdinov - Elizaveta Semashko//RUS
2.      Vladislav Untu - Alexandrina Olteanu//MDA
3.      Veaceslav Nagailic - Nina Dudoglo//MDA
4.      Maxim Lozitsky - Victoria Belkina//RUS
5.      Nitu Eric Marius - Iosub Antonia Ioana//ROU
6.      Mihai Alexandru Cristian - Andrei Raluca Maria//ROU
7.      Antonio Mosa - Mihaela Antonova//FRA

Foto Federaţia Romana de Dans Sportiv