Inca doua TITLURI de VICECAMPIONI MONDIALI pentru DANSUL SPORTIV din ROMANIA

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 06.11.2017 07:33 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Sportivi din 37 de ţari de pe toate continentele au performat sambata, 4 noiembrie 2017, la ediţia 2017 a Campionatului Mondial de Juniori II la secţiunea dansurilor Latino-Americane, competiţie gazduita de Sala Polivalenta din Bucureşti, in organizarea cluburilor Alessia Dance din Bucureşti şi Dance Energy din Iaşi, sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv şi a World Dance Sport Federation.

Vasile Gliga, preşedintele Federaţiei Romane de Dans Sportiv (FRDS) şi vicepreşedinte al World Dance Sport Federation (WDSF) a oficiat deschiderea evenimentului de nivel mondial, subliniind: ”Sunt mandru şi bucuros ca in aceste zile Romania se afla din nou in atenţia lumii intregi prin intermediul Campionatului Mondial de Juniori II Latino. Este pentru prima data in istoria FRDS cand gazduim aceasta competiţie, care nu face altceva decat sa confirme valoarea dansului sportiv romanesc şi traiectoria ascendenta continua a sportivilor noştri. Suntem in top, iar aceasta realitate indreapta toţi ochii spre noi, şi, iata, Romania gazduieşte din ce in ce mai des competiţii de rang european şi mondial. Felicitari organizatorilor pentru ca au reuşit sa intre in istoria FRDS in calitate de primii organizatori ai acestei competiţii in Romania, dar şi pentru faptul ca au reuşit sa menţina tradiţia organizarii concursului internaţional DANCEFEST 2017 care deschide şi mai mult porţile dansului sportiv catre toţi cei care vor sa ni se alature.”

In acelaşi timp, a fost transmis şi mesajul lui Lukas Hinder, preşedintele World Dance Sport Federation, dar şi al lui Shawn Tay, prim-vicepreşedintele WDSF, care au salutat şi apreciat organizarea competiţiei in Romania şi şi-au exprimat admiraţia faţa de evoluţia dansului sportiv din Romania.

Romania a fost reprezentata in concurs de perechile Eric Niţu-Antonia Iosub şi Andrei Petcu-Bianca Buzuleac, care au ţinut piept sportivilor din ţari cu tradiţie, cum ar fi Rusia, Germania si Italia.
Astfel, perechile Romaniei au reuşit sa se califice in finala, cu poziţionari excelente, Eric şi Antonia devenind vicecampioni mondiali, iar Andrei şi Bianca incheind competiţia pe locul V.

Finala Campionatului Mondial Junior 2 Latin

1.German Pugachev - Ariadna Tishova/RUS
2.Nitu Eric Marius - Iosub Antonia Ioana/ROU
3.Yaroslav Kiselev - Sofia Philipchuk/RUS
4.Axel Sampino - Anna Zgonnikova/FRA
5.Andrei Petcu - Bianca Buzuleac/ROU
6.Robert Veide - Amanda Rebeca Padar/EST

Tot sambata, 4 noiembrie, la Gyor, in Ungaria, s-a desfaşurat Campionatul Mondial de Seniori I Zece Dansuri, acolo unde Romania a fost reprezentata de perechea Sorin Simon-Florentina Constantinescu, sportivii romani reuşind sa cucereasca medaliile de argint şi sa se incununeze cu titlul de vicecampioni mondiali.

Senior I Ten Dance WDSF World Championship in Györ - Hungary on 04 November 2017

1.Ruben Viciana Lopez - Eva Moya/ESP
2.Simon Sorin Dumitru - Constantinescu Florentina/ROU
3.Salvatore Calio' - Agata Maiorana/ITA
4.Szantho Peter - Juhasz-Szantho Szilvia/HUN
5.Zbynek Deyl - Martina Deylova/CZE
6.Linar Siraziev - Tatiana Borisovskaya/RU