In 25 de ani, dansatorii romani au obtinut 11 titluri mondiale si europene FOTO+VIDEO

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 12.10.2016 18:01 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

La finalul saptamanii, se va desfasura, in Complexul Sportiv din cadrul Centrului Naţional de Excelenţa de la Reghin, ediţia a XXV-a a Cupei Romaniei la Dans Sportiv, unde cele mai valoroase perechi din Romania vor incerca sa cucereasca prestigiosul trofeu.

Federatia Romana de Dans Sportiv implineste 25 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie, sambata, 15 octombrie 2016, ora 19.00, vor fi premiaţi dansatorii romani cu cele mai bune rezultate, care au obţinut in ultimii ani pentru Romania 8 titluri mondiale.

In anul 2016, Romania este pe locul 1 in lume ca numar de medalii obţinute la dans sportiv, la egalitate cu Italia, pe locul 3 situandu-se Germania. De asemenea, in cei 25 de ani, dansatorii romani au facut ca la Campionatele Mondiale si Europene imnul „Desteapta-te romane!” sa rasune de 11 ori, obtinand totodata 11 medalii de argint si 18 de bronz, in 72 de clasari in finale, confirmand astfel tendinta permanent ascendenta a dansului sportiv romanesc la nivel mondial.

Poate ca aceasta borna, 25, nu e una foarte impresionanta in sine. Sunt federatii sportive, si la noi in tara, si in alte tari, cu mult mai in varsta decat FRDS. Cele de volei si baschet, bunaoara, se apropie de „varsta” de 90 de ani. La fel si cea de fotbal. Ceea ce o face insa speciala, aniversarea FRDS este avantul extraordinar luat de acest sport la noi in tara, precum si progresul extraordinar al dansului sportiv, intr-un timp extrem de scurt, cu care nicio alta disciplina sportiva de la noi nu se poate lauda.

„Acum 15-20 de ani, Romania nu reprezenta, in dansul mondial, aproape nimic. Azi nu gresim daca spunem ca suntem printre primele natiuni ale lumii, indiferent la ce criterii de clasificare ne raportam. Desigur, aceasta ascensiune a presupus multa munca din partea tuturor celor implicati in fenomen. Munca grefata fericit pe talentul de exceptie al sportivilor nostri, pe indrumarea competenta primita de acestia, de la cei mai buni antrenori romani si straini. Si, in plus, sa nu uitam de sprijinul deosebit şi implicarea parinţilor.” - spune Vasile Gliga, preşedinte FRDS.

Mirona Gliga – Roman Ciflicli, campioni mondiali show dance latino categoria adulţi



Cristina Tatar - Paul Moldovan, tripli campioni mondiali latino categoria sub 21 ani



Andra Pacurar – Alexandru Miculescu, campioni mondiali latino categoria sub 21 ani


Roxana Lucaciu - Paul Rednic, campioni mondiali şi europeni standard categoria tineret



Pop Ester – Vlad Paslariu, campioni mondiali secţiunea standard


Zicoane Heler Sebastian – Copos Anca, campioni mondiali standard categoria junior II


Foto Federatia Romana de Dans Sportiv