FOTBAL. ACS POLI TIMISOARA, la un pas de MAREA FINALA a CUPEI ROMANIEI!... De cine va trece in SEMIFINALE?...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 10.04.2017 14:00 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Casa Fotbalului (sala „Nicolae Dobrin”) a gazduit, luni, 10 aprilie, tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei Romaniei, ediţia 2016-2017.

Jocurile din cadrul semifinalelor s-au stabilit prin tragere la sorţi, echipele participante fiind urmatoarele: AFC ASTRA GIURGIU, ACS POLI TIMIŞOARA, CLUB SPORTIV U CRAIOVA, FC VOLUNTARI.
Semifinalele Cupei Romaniei se vor disputa in urma tragerii la sorţi intre:

CSU Craiova - FC Voluntari
Astra - ACS Poli Timişoara

Jocurile din cadrul semifinalelor se desfaşoara in sistem tur-retur, prima echipa extrasa fiind organizatoarea jocului tur.
In cazul in care jocurile din Cupa Romaniei urmeaza sa fie televizate in direct şi sunt programate in  nocturna, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va  programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiata, care indeplineşte condiţiile regulamentare  necesare disputarii jocului şi televizarii.
In caz de egalitate dupa 90 de minute de joc, se procedeaza la prelungiri şi, dupa caz, la executarea  loviturilor de departajare din punctul de pedeapsa.
In jocurile din cadrul Cupei Romaniei se pot efectua maximum 3 inlocuiri de jucatori.
Echipele din Liga I participante la jocuri din Cupa Romaniei sunt obligate sa respecte dispoziţiile  regulamentare privind numarul minim de jucatori sub 21 de ani, aşa cum sunt stabilite de art. 45,  alin.7, lit.c) din ROAF: „[...] sa foloseasca efectiv, pe toata durata jocurilor un jucator U21, format  la nivel naţional, eligibil pentru echipa naţionala (nascut dupa 01.01.1994)”.
In privinţa numarului maxim de jucatori extracomunitari folosiţi in jocurile din Cupa Romaniei, se  aplica urmatoarea regula: „daca intr-un joc se intalnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplica  regulile stabilite pentru categoria respectiva”.

Echipele programate in Cupa Romaniei nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale in  zilele in care au fost programate, sub sancţiunea excluderii şi retrogradarii lor in eşalonul imediat  inferior din campionatul in care participa.
Jocurile din cadrul turului semifinalelor Cupei Romaniei vor avea loc in intervalul 25 aprilie - 27  aprilie 2017, iar returul in perioada 16 mai - 18 mai 2017.