DIANA TATARU este in continuare printre voleibalistele cele mai bune din Romania

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 15.09.2016 10:15 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

UVT Agroland Timişoara este singurul club din Divizia A2 care este reprezentat la naţionala feminina de volei a Romaniei.
Coordonatorul Diana Tataru şi fizioterapeutul Andrei Costea fac parte din delegaţia Romaniei care pleaca la Sofia, pe 15 septembrie. In capitala Bulgariei, tricolorele incep de vineri, 16 septembrie, campania de calificare la Campionatul European din 2017.

Echipa naţionala de volei feminin a Romaniei pleaca la Sofia, acolo unde va incepe primul turneu de calificare la Campionatul European din 2017, gazduit de Azerbaidjan şi Georgia. Bulgaria, Elveţia şi Muntenegru sunt adversarele „tricolorelor”, care se pot califica direct la turneul final daca vor incheia pe primul loc, dupa turneele de la Sofia şi Piatra Neamţ, programat peste o saptamana.

Clubul UVT Agroland Timişoara se mandreşte cu prezenţa coordonatorului Diana Tataru in lotul convocat de selecţionerul Davide Delmati pentru cele doua turnee de calificare.

O prezenţa constanta in reprezentativa ţarii noastre in ultimii ani, Diana a prefaţat duelurile cu Bulgaria, Elveţia şi Muntenegru, dar a povestit şi despre atmosfera de la lot odata cu instalarea noii conduceri tehnice:
”Prezenţa la lot cred ca e importanta pentru fiecare jucatoare de volei in parte. E rodul muncii pe parcursul intregului an. Pentru mine e o onoare sa ma aflu printre jucatoarele cele mai bune din Romania.
Cred ca principala contracandidata e Bulgaria, dar fiecare echipa cred ca are puncte puternice şi puncte mai slabe. Totul ţine in primul rand de noi, sa jucam ce ştim mai bine şi sa reuşim sa ne adaptam cerinţelor fiecarui joc in parte. Nici un meci nu seamana cu altul, aşa ca atata timp cat mingea inca se joaca, se poate intampla orice” .

Iata componenţa completa:
Coordonatori: Diana Tataru, Alice Kapelovies
Extreme: Denisa Rogojinaru, Cristina Cazacu, Ana-Maria Berdila, Adina Salaoru
Universali: Ioana Baciu, Roxana Bacşiş
Centri: Andreea Petra, Georgiana Faleş, Nneka Onyejekwe
Libero: Andreea Ispas, Mihaela Albu
Antrenor principal: Davide Delmati, Antrenor secund: Madalina Angelescu, Preparator fizic: Vasile-Bosi Florin, Fizioterapeut: Andrei Costea, Statistician: Lucian Voinea