Dansatorii sportivi romani si-au demonstrat inca odata valoarea la nivel mondial FOTO+VIDEO

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 27.09.2016 17:19 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Dansatorii sportivi romani s-au intrecut, la sfarsitul saptamanii trecute, in doua competitii majore: Campionatul Mondial pentru Adulti la sectiunea dansurilor latino-americane, desfasurat la Chengdu, in China, si Campionatul Mondial de 10 dansuri, categorie U 21, desfasurat la Wetzlar, Germania.

Cel mai mare eveniment al anului la sectiunea latino, Campionatul Mondial pentru Adulti –Latino, a reunit la start cele mai bune 72 de perechi de dansatori sportivi din lume.
Romania a fost reprezentata de perechile Paul Moldovan – Cristina Tatar si Mihai Paraschiv – Diandra Illes. Rezultat deosebit a fost obtinut de Paul si Cristina, perechea vicecampioana, aflata pe locul 15 in clasamentul mondial, pregatita  de antrenorul Marton Somodi, care au dansat in semifinale, clasadu-se la final pe locul 12. Mihai si Diandra, pregatiti de Valentin Illes, au terminat competitia mondiala pe locul 25.



Finala mondiala pentru Romania, in orasul  Wetzlar, din Germania, la Campionatul Mondial de zece dansuri U 21, unde Alexander Munteanu – Anne Bezusenco, s-au clasat pe locul 5, si Dicilea Alex Valentin - Schumacher Raisa Michelle au incheiat competitia pe locul 25, ambele perechi pregatite de antrenorul Mihai Petre.

Urmatoarele doua evenimente internationale majore de dans sportiv sunt Campionatul Mondial Senior I 10 dansuri si Campionatul Mondial Senior I Standard ce vor avea loc in perioada 8–9 octombrie 2016 la Boston, Statele Unite ale Americii.
La competitii, Romania va fi reprezentata de perechile Sorin Simon - Florentina Constantin si Adrian Silviu Nedelcu – Nicoleta Nedelcu, in incercarea lor de a urca spre varful ierarhiei mondiale de specialitate.

*Foto Federatia Romana de Dans Sportiv