Cum vor arata STADIOANELE EURO 2020?... STEAUA, DINAMO si RAPID, bani gramada de la PARTID!...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 12.03.2018 19:13 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Cele 4 arene care vor fi reabilitate/construite pentru EURO2020: Stadionul ”Steaua”, Stadionul National de Rugby „Arcul de Triumf", Stadionul Giuleşti Valentin Stanescu”, Stadionul ”Dinamo”.

In 2013, Romania si-a depus candidatura pentru organizarea, la Bucureşti, a unor meciuri din cadrul Turneului final.
In 2017, ulterior acceptarii acestei candidaturi Romaniei, organizarea efectiva, la Bucureşti, a unor meciuri din cadrul Turneului final a fost declarata de interes public si de importanta nationala.
Astfel, municipiul Bucuresti si, implicit, Romania, se afla intr-un grup select de 12 orase si tari carora li s-a oferit privilegiul de a participa la editia aniversara a Campionatului European de Fotbal din 2020 (este a 16-a ediţie şi va marca aniversarea a 60 de ani de la infiinţarea turneului).
Una dintre condiţiile asumate de catre Guvernul Romaniei, prin dosarul de candidatura depus la sediul UEFA, in 2014, a fost aceea de a asigura inaintea fiecarui meci, pentru fiecare dintre cele opt echipe participante, cate o facilitate de antrenament corespunzatoare (distincta de stadionul oficial).

In acest sens, in urma consultarii cu Federaţia Romana de Fotbal, au fost alese şi agreate stadioanele STEAUA, RAPID, DINAMO şi ARCUL DE TRIUMF.
O alta obligatie asumata cu ocazia candidaturii pentru organizarea la Bucuresti a unor meciuri din cadrul EURO 2020 o reprezinta construirea si modernizarea a 400 de terenuri de fotbal.
Ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii FRF, a rezultat ca aceste terenuri pot fi asimilate şi cu cele din incinta salilor de sport sau a complexurilor sportive realizate de CNI...

In paralel, CNI a realizat 3 proiecte tip pentru aceste terenuri care sa poata fi realizate in funcţie de configuraţie şi dimensiunile terenurilor puse la dispoziţie de primarii.
Sunt, astfel, unitati sportive cu suprafaţe aproximative de 2.000 mp, de 4.000 mp si de 14.000 mp.
Conform Regulamentelor UEFA privind infrastructura stadioanelor participante la competiţie, condiţiile gazonului şi ale vestiarelor trebuie sa fie similare celor oficiale, iar incinta trebuie sa asigure un grad de siguranţa suficienta şi sa nu permita spionarea antrenamentelor, fiind, prin urmare, preferabile stadioanele acoperite şi inchise perimetral.
Aceste facilitaţi de antrenament trebuie sa fie date in funcţiune anterior inceperii campionatului pentru a permite inspectarea de catre delegaţia oficiala şi omologarea acestora drept conforme cu cerinţele competiţiei. In eventualitatea identificarii unor neconformitaţi, trebuie sa existe o perioada suficienta de timp pentru remedieri.

Prima delegaţie oficiala a UEFA va sosi in Romania in iulie 2019, iar birourile permanente ale organizatorului vor fi deschise in ianuarie 2020.