Competitie la TIMISOARA la singurul sport la care ROMANIA mai este CAMPIOANA OLIMPICA

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 27.10.2017 09:05 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

In perioada 28-29 octombrie va avea loc cea de-a doua ediţie a circuitului european de scrima pentru copii, Cupa Floreta Timisoara. 

Evenimentul este organizat de Clubul Floreta Timişoara şi va avea loc la sala de sport a Universitaţii de Vest.
Invitatul special este Ana Maria Popescu, campioana olimpica de la Rio,care va inmana medaliile caştigatorilor.

Cupa Floreta Timişoara reuneşte şi anul acesta cei mai buni sportivi sub 14 ani, din Europa, intr-o competiţie de doua zile ce va avea loc la sala de sport a Universitaţii de Vest Timişoara, din Strada Popa Sapca nr 5.
Sportivi din Serbia, Bulgaria, Israel, Moldova, Belgia, Olanda, Ungaria, Qatar şi Romania vor concura la categoria floreta, sambata de la 9.00 şi duminica de la 9.00.
Accesul este gratuit, tot mai multe persoane fiind invitate sa asiste la cea mai mare competiţie de scrima pentru copii organizata in Timişoara.

Caştigatorii competiţiei vor fi premiaţi in urma finalelor care vor avea loc dupa cum urmeaza: finala la floreta feminin, U14 se va organiza sambata incepand cu ora 13:00 si ora 15:00 pentru categoria floreta feminin, U11.
Probele la masculin vor avea loc duminica, 29.10, iar finala la categoria U14 va avea loc incepand cu ora 13:00.
Cea de-a doua finala pentru floreta masculin, U11, de la ora 15:00.

Festivitatea de premiere a celor mai bun tineri sportivi din Europa va avea loc sambata si duminica la ora 17.00.

De asemenea, Cupa Floreta va organiza o competitie pentru adulti amatori, iar sambata, 28.10 va avea loc şi finala pentru aceasta categorie incepand cu ora 19:00.

Printre reprezentanţii Romaniei la Cupa Floreta Timişoara se numara caştigatoarea de anul aceasta la Concursul National de Scrima pentru Copii si a Cupei Corona din Brasov, Ingrid Bikfalvi, Husu Miruna, clasata pe locul 1 la concursul de scrima pentru copii Easter Trophy din Zrenjanin, Serbia şi medaliata cu argint la Cupa Aramis 2017 din Bucuresti.

La categoria masculin vor fi prezenti Mihnea Petrache, medaliat cu argint la Easter Trophy, Andrei Stiube, medaliat cu aur la Cupa Aramis 2017 si multi alti sportivi timisoreni. Acestia fac parte din Clubul Floreta Timişoara de peste 2 ani şi sunt antrenaţi de Iulian Teaca, vicecampionul Romaniei la scrima si Moiuc Teofil, campion national la categoria floreta.

“Ne bucuram sa organizam şi anul acesta Cupa Floreta Timişoara, singurul circuit european de scrima la categoria floreta, pentru copii din Romania şi sa avem un success atat de mare in randul sportivilor - peste 100 sportivi s-au inscris deja in competiţie, reprezentand 19 cluburi sportive din 9 ţari. Suntem increzatori in reprezentanţii Romaniei şi speram sa ocupam cat mai multe locuri in clasament. De asemenea, invitam publicul sa incurajeze sportivii noştri şi sa se bucure de un sport diferit”, a declarat Iulian Teaca, vicecampionul Romaniei la scrima, categoria floreta şi preşedintele Clubului Floreta Timişoara.