Cinci perechi de dansatori sportivi romani in Top 50 Mondial!...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 07.10.2016 09:42 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Romania confirma statutul de putere in dansul sportiv mondial, chiar şi in faţa unor ţari cu tradiţie şi cu condiţii net superioare.

La o scurta analiza a clasamentului mondial, World Ranking, Romania este clasata pe locul III ca şi creştere, dupa Rusia şi Italia, şi inaintea Germaniei, care este un reper in dansul sportiv mondial.
Astfel, in World Ranking List, la secţiunea Adult Latin, in acest moment, Romania are nu mai puţin de cinci perechi de dansatori sportivi in Top 50.

Cea mai bine clasata este perechea Paul Moldovan-Cristina Tatar care, cu 3500 de puncte, ocupa locul 14, in creştere cu un loc faţa de saptamana trecuta.
Pe locul 29 mondial sunt clasaţi Mihai Vlad Paraschiv-Diandra Aniela Illes (2669 puncte), Ionuţ Alexandru Miculescu-Andra Pacurar (2515 puncte) sunt pe locul 34, Ştefan Grigore-Laura Filipescu (2394 puncte) sunt pe locul 38, iar pe locul 47 mondial - cu 2137 de puncte - este perechea formata din Alexandru Ion-Diana Andreea Toma.

La secţiunea Adult Standard, cea mai buna clasare este cea a perechii Paul Rednic-Roxana Lucaciu, pe locul 66 mondial, cu 1488 de puncte (lideri mondiali şi in clasamentul Youth Standard, campioni europeni si mondiali Tineret in anul 2016).
In acelaşi clasament, ii mai regasim pe Pasqual Sirica-Dora Kilin pe locul 90, Calin Rusnac-Andra Trasnea pe 109 şi pe Alexander Munteanu-Anne Bezusenco pe 115. Alexander şi Anne sunt prezenţi şi la secţiunea Adult Ten Dance, unde ocupa locul 23 mondial cu 223 de puncte.

La Youth Standard, pe locul 1, cu 2289 puncte, Paul Rednic-Roxana Lucaciu (campioni europeni şi mondiali in 2016), iar pe locul 5, cu 1766 puncte, perechea Tiberiu-Florin Stan - Daria Grigore .

O alta secţiune unde Romania sufla in ceafa marilor puteri din lumea dansului sportiv este Youth Latin, acolo unde perechea Fabian Ardeiu-Andreea Raluca Manea ocupa locul 6 mondial, cu 1774 de puncte, iar perechea Eduard Florentin Coman-Irina Elena Tudorache sunt clasaţi pe locul 13.

In Divizia Profesionişti Standard, cea mai buna clasare o deţine perechea Paolo Campigotto-Alina Petre, locul 18 mondial, cu 335 de puncte, in timp ce in Divizia Profesionişti Latin Danuţ Gabriel Tepuru-Elena Teodora Petre deţin locul 24 mondial, cu 277 de puncte.

Notabile sunt şi clasarile perechilor din clasamentul de Seniori I Standard, acolo unde perechea Sorin Dumitru Simion-Florentina Constantinescu este situata pe locul 17, cu 1684 de puncte (perechea fiind şi cea mai bine clasata pereche romaneasca in clasamentul de Seniori I Latin-locul 106), şi perechea Silviu Adrian Nedelcu-Nicoleta Nedelcu, situaţi pe locul 49 mondial, cu 952 de puncte.

Romania puncteaza şi in clasamentul mondial al Seniorilor II Standard, acolo unde cea mai bine clasata este perechea Bogdan Paun-Marilena Simion care sunt cotaţi pe locul 57 mondial.
Sportivii romani deţin şi alte locuri importante in clasamentul mondial de ranking, ierarhii ce pot fi consultate pe site-ul federaţiei mondiale de specialitate,  www.worlddancesport.org.

Foto Federaţia Romana de Dans Sportiv