BACAUL va fi CAPITALA DANSULUI chiar de ZIUA MONDIALA. Vezi programul celor 3 zile de spectacol si concurs

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 27.04.2017 08:53 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Pe 29 aprilie, in fiecare an, se sarbatoreşte in lume Ziua Internaţionala a Dansului.
Peste 400 de copii au dansat in centrul Bacaului.

Desfaşurare de forţe, in seara zilei de 26 aprilie, in Piaţa Tricolorului, acolo unde peste 400 de copii, membrii ai Academiei de Dans Adamas Bacau, s-au reunite pentru a executa o coregrafie dedicata Zilei Internaţionale a Dansului, care se va sarbatori sambata, 29 aprilie.
Manifestarea a avut loc in devans, pentru ca, in perioada 28-30 aprilie, Clubul de Dans Sportiv Adamas Bacau, impreuna cu Primaria Municipiului Bacau, organizeaza la Centrul de Afaceri şi Expoziţii prima ediţie a concursului internaţional de dans sportiv Bacau Dance Open.

Evenimentul care va reuni la start peste 1000 de sportivi de toate categoriile, se produce chiar de Ziua Internaţionala a Dansului, Bacaul fiind „Oraş European al Sportului” şi de pe 2 mai urmand sa fie şi Capitala Tineretului din Romania.

Ziua de vineri, 28 aprilie, de la ora 16.00, este rezervata concursurilor de formaţii cand pe ringul de dans vor evolua copii şi tineri de la diferite cluburi din oraş şi din localitaţile invecinate, aceştia practicand dansul la nivel de sport de masa.
Concursurile de formaţii se vor desfaşura pe categorii de varsta şi pe mai multe secţiuni, cum ar fi dans sportiv, dans modern, hip-hop şi streetdance ş.a.
Competiţiile oficiale, care se vor derula sambata, 29 aprilie, şi duminica, 30 aprilie, vor cuprinde cate cinci programe, cu incepere de la orele 8.30, 11.30, 15.00, 17.30, urmand ca galele finale sa se dispute de la 19.30.
„Lupta” pentru titluri şi trofee la Bacau Dance Open va fi apriga, la evenimentul bacauan anuntandu-şi prezenţa sportivi de top mondial.

La secţiunea dansurilor latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, passo doble, jive), pe parchetul de la Bacau Dance Open vor fi prezenţi şi campionii Romaniei, Paul Moldovan-Cristina Tatar, tripli campioni mondiali, locul 12 in clasamentul mondial al World Dance Sport Federation (WDSF).
Alaturi de Paul şi Cristina vor mai evolua şi alte perechi romaneşti valoroase, in ringul de dans fiind prezente şi cupluri la fel de bine cotate din Rusia, Italia, Spania, Franţa, Irlanda, Israel, Belgia, Serbia şi Republica Moldova.

Tot in acest cadru, la  secţiunea dansurilor Standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step), unde lupta va fi stransa, iar pe ringul de dans, pe langa perechile noastre vor evolua sportivi din Republica Moldova, Irlanda, Serbia, Ungaria, Bulgaria,Elveţia, Belgia şi Rusia.
Jurizarea competiţiilor va fi asigurata de un complet de 21 de arbitri romani şi 12 arbitri straini.