Argint european pentru Romania la Transylvanian Grand Prix 2016 FOTO+VIDEO

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 23.09.2016 17:03 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Disputat la finalul saptamanii trecute in sala Transilvania din Sibiu, „Transylvanian Grand Prix 2016”, unul dintre cele mai importante evenimente de dans sportiv din Romania, competitie organizata de Clubul Fantasy Dance Sibiu, Academia de Dans Brasov si Federatia Romana de Dans Sportiv (F.R.D.S.), a reunit la startul concursurilor aproximativ 2000 de sportivi din tara si din strainatate.

Grand Prix-ul sibian face parte din calendarul competitional al F.R.D.S. dar si din calendarul Worla Dance Sport Federation (W.D.S.F.), ceea ce a permis organizarea de concursuri World Open Standard si Latino, alte competi]ii basic pe toate categoriile de varsta, dar si a Campionatului  European de Showdance Latin pentru Profesionisti (WDSF PD European Showdance Latin Championship).

La competitie, au participat sase perechi galonate la nivel european, Romania fiind reprezentata de perechea Andrei Mangra – Elena Duicu.
La finalul concursului, sportivii romani au reusit sa se claseze pe locul secund, ceea ce le-a adus argintul european si titlul de vicecampioni europeni.
Andrei si Elena au evoluat pe o coloana sonora reorchestrata din musicalul "Grease", rolurile lor fiind ale lui John Travolta si Olivia Newton-John, cei care au facut celebra pelicula cu acelasi nume din 1978.

Perechea romanilor a fost devansata doar de evolutia austriecilor Vadim Garbuzov – Katrhin Menzinger.

Ranking of Adult Show Dance Latin
WDSF PD European Championship  Sibiu - Romania 17 September 2016

1.      Vadim Garbuzov - Kathrin Menzinger      AUT
2.      Mangra Alexandru Andrei - Duicu Elena   ROU
3.      Marco Zingarelli - Ilaria Campana       ITA
4.      Gellai Tamas - Vorobchenko Darya        HUN
5.      Alfred Makhmuradzhaev - Yanina Akimova  RUS
6.      Nicola Nelli - Eleonora Rugi            ITA

*Foto Federatia Romana de Dans Sportiv