ARADUL va gazdui competitia ce deschide sezonul Campionatului National de HARD ENDURO

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 18.03.2017 17:20 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

# pentru a cincea oara Aradul gazduieşte competiţia ce deschide sezonul Campionatului National de Hard Enduro in Romania
# prima etapa a Campionatului Balcanic de Hard Enduro
# etapa a patra din Campionatul Mondial de Hard Enduro – World Hard Enduro Series
# peste 400 de piloţi din peste 20 de ţari inscrişi in cursa
# prolog in centrul oraşului Arad – cu intrarea spectatorilor gratuita

Clubul Sportiv Hard Enduro Arad, dupa ce in 2016 a fost premiat de Federaţia Romana de Motociclism cu distincţia de “Cel mai bun organizator al anului”, pregateşte o ediţie speciala King of the Hill pentru inceputul lunii aprilie, mai exact 7-8-9 Aprilie.

Startul competiţiei se da in inima oraşului Arad, pe terenul fostei fabrici Tricoul Roşu – cale de acces Strada Nelu Aristide Dragomir. Aici cei mai buni piloţi ai lumii se dueleaza pe un traseu artificial extrem de spectaculos pentru public. Noroi, bolovani, piatra, trambuline, aproape fiecare obstacol intalnit de piloţi in padure este adus in faţa publicului pentru spectatorii ce au intrarea libera.

Ziua 2 de concurs se muta la Ghioroc. Aici piloţii intalnesc adevarata provocare a competiţiei King of the Hill Hard Enduro. Organizatorii au pregatit cele mai grele şi spectaculoase trasee adunate din cei 4 ani de cand organizeaza aceasta cursa.

Duminica, 8 aprilie, acţiunea se concentreaza pe un circuit inchis format numai din secţini extreme, cascade, pereţi de piatra, paraie pline cu apa, pante extrem de abrupte şi noroi din abundenţa. Piloţii au acum un ritm alert, iar cea mai mica greşeala ii poate costa ratarea podimului.

“Suntem singura competiţie din lume ce imbina trei formate diferite de cursa intr-una. In prima zi am imprumutat formatul curselor din Campionatul Mondial de SuperEnduro, pentru ziua 2 avem clasicul Hard Enduro – 80 km de traseu unde majoritatea piloţilor au de stat in scariţele motocicletelor mai bine de 6 ore, iar pentru final am pregatit o cursa de Enduro Cross dusa la extrem datorita traseului.” – Marcel Vladuţoiu, preşedinte HEA.

Ca in fiecare an, cei mai buni piloţi ai lumii sunt aliniaţi la startul acestei competiţii şi pune Aradul pe harta mondiala a curselor de Hard Enduro.
Echipa de uzina Sherco Factory Racing işi trimite cei mai buni piloţi in batalie, Wade Young – este unul din cei mai vechi piloţi ai acestei competiţii el fiind pe podiumul King of the Hill inca din 2013 cand se duela cu Graham Jarvis (UK), Paul Bolton(UK) şi Chris Birch (Noua Zeelanda).
Wade este cunoscut de publicul aradean, chiar daca din Arad pana in Africa de Sud sunt aproape 20 de ore de zbor. Alaturi de el vine din aceeaşi echipa Sherco, Mario Roman.
Mario si Wade s-au duelat si in 2015 pentru locul 1 inca din prima zi de cursa, invingator ieşind Spaniolul. Cei doi piloţi sunt in Top 5 Mondial.
Pe langa producatorul francez ii avem prezenţi şi pe italienii ce produc motocicletele Beta. Philip Bertl (Austria), Nicola Casolari (Italia), Tim Coleman (Australia) sunt trimişi pe campul de lupta cu ganduri mari.

Pe langa aceşti piloţi enumeraţi mai sus avem şi echipele din Romania de Hard Enduro care ţin piept cu brio concurenţei. Ervin Kovacs – Beta, Jozsa Norbert Levente – KTM – ambii piloţi ai BGS Motorsport au incheiat anul trecut cursa pe locurile 2 si 3. Robert Szackacs – Husqvarna şi Rogojan Emanuel reprezinta Clujul, mai exact Master Bike Cluj. Doi piloţi tineri, ambiţioşi, ambii cu sanşe egale pentru o clasare pe podium.