ADUNATII COPACENI si TANCABESTII au CLUB de ECHITATIE la STANDARDE INTERNATIONALE. TIMISOARA, nu!...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 15.03.2017 17:54 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Dupa ce in 2016 a organizat Balcaniada de Sarituri peste Obstacole (dupa o absenta de 20 de ani), iar anul acesta a promovat in premiera turismul ecvestru la Targul de Turism de la Berlin, Romania va gazdui alegerile pentru presedintia Federatiei Balcanice de Echitatie.
Se intampla la Timisoara, unde vor ajunge presedintii tuturor federatiilor din sudul si estul Europei, sambata, 18 martie, la Domeniul Herneacova, la un eveniment ce marcheaza o noua etapa in dezvoltarea sportului nobil in Romania.
 
Sportul ecvestru se afla,  in Romania, intr-un trend ascendent in ultima perioada.

500 de sportivi şi 600 de cai participa sub egida Federaţiei Ecvestre la concursuri naţionale şi internaţionale, cu rezultate foarte bune.  
Echitaţia poate fi practicata in toate zonele ţarii.
Exista peste 63 de cluburi sportive afiliate Federaţiei Ecvestre Romane, 152 de pensiuni din Romania dispun de cai, iar 35 dintre acestea pot organiza in condiţii bune trasee ecvestre.
Exista deja cinci cluburi sportive care respecta toate standardele internaţionale: Clubul Regatul Cailor (Adunaţii Copaceni, Giurgiu), Clubul Equestria (Tancabeşti, Otopeni), care organizeaza in fiecare an celebrul circuit ecvestru Salonul Calului, Clubul Salina Equines (Turda), Clubul Sportiv 163 Plopi (Prejmer, Braşov) şi Baza Hipica din Piatra Neamţ.

Investitia pentru o baza hipica porneste de la 50.000 de euro si se ridica la cateva milioane de euro.  
Sport nobil, practicat initial de membrii caselor regale si din anturajul lor, echitatia atrage tot mai multi pasionati cu fiecare an. Costurile unui astfel de hobby nu sunt deloc de neglijat.
O sedinta de echitatie ajunge pana la 100 de lei, iar pentru practicarea acestui sport este nevoie de un echipament complet, format din sacou, tricoul, pantaloni, cizme si casca.

Sportivii romani au obtinut, in 2016, locul al III-lea pe natiuni la Balcaniada de Sarituri peste Obstacole, organizata, dupa 20 de ani, in tara noastra, cu  şapte medalii (trei de aur, trei de argint şi una de bronz).  
In fiecare sezon competitional, sportivii Romaniei urca pe podium la principalele competitii europene. In 2015, tara noastra a ocupat locul al V-lea la Campionatul Mondial de Atelaje.
Datorita rezultatelor foarte bune obtinute la competitiile nationale si internationale, valoarea cailor a crescut foarte mult.
Astfel, proprietarii de cai din Romania au ajuns sa vanda cai si cu sume  ce se ridica la cateva sute de mii de euro.