7 iunie 1947. Ziua cand s-a infiintat STEAUA, CLUBUL SOVIETIC care a distrus TRADITIA si SPIRITUL SPORTIV ROMANESC

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 07.06.2017 08:06 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

7 iunie 1947: A luat fiinţa, prin ordinul Ministrului Armatei, Mihail Lascar, clubul sportiv ASA Bucureşti, din 1961 Steaua Bucureşti.

Mihail Lascar este cel care a optat pentru trecere de partea sovietica, incalcandu-şi astfel juramantul militar de credinţa faţa de ţara şi rege.
A contribuit, in calitate de comandant şi ofiţer superior, la formarea Diviziei sovietice de voluntari Horia, Cloşca şi Crişan, ca parte a armatei sovietice.
Mihail Lascar a revenit in ţara dupa 23 august 1944, contribuind alaturi de Valter Roman, care indeplinea funcţia de comandant politic al diviziei, la impunerea comunismului in Romania.
In perioada 1 octombrie 1945 - 30 noiembrie 1946, generalul de armata Mihail Lascar a condus Armata a IV-a, a indeplinit funcţia de preşedinte al Comisiei electorale a armatei, contribuind la fraudarea alegerilor din 1946.
Dupa alegerile din 1946 şi venirea la putere oficiala a comuniştilor, a fost numit ministru al Apararii Naţionale, funcţie pe care a indeplinit-o pana in 1947, fiind inlocuit de Emil Bodnaraş.

Romfilatelia a introdus in circulatie emisiunea filatelica aniversara „STEAUA, 70 de ani de la infiinţare”, disponibila in magazinele Romfilatelia din Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, precum si in magazinul online de pe romfilatelia.ro.

Infiinţat la data de 7 iunie 1947, Clubul Sportiv al Armatei “Steaua” a aparut ”atat din dorinţa de a oferi tinerilor sportivi care efectuau stagiul militar posibilitatea de face sport, cat şi de a sprijini dezvoltarea talentelor şi performanţelor in sport pentru cadrele permanente ale armatei”.
Istoria clubului a inceput cu o prima secţie de fotbal, urmata apoi de calarie, scrima, tenis, box, volei, atletism şi tir.
Din octombrie 2001, denumirea acestuia este Clubul  Sportiv al Armatei „Steaua” Bucuresti.

Aceasta emisiune aniversara este alcatuita dintr-un timbru, cu valoarea nominala de 8 lei, ilustrat cu sigla aniversara a clubului, intr-o cromatica distincta, in culorile clubului sportiv: roşu, albastru şi alb, sub sloganul: „Istoria continua”.
Emisiunea este completata de un plic prima zi şi ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre şi minicoala de 8 timbre + 1 vignieta.