4 MEDALII de AUR pentru TIMISOARA la CUPA ROMANIEI la BADMINTON

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 13.03.2017 13:17 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Rezultate excepţionale pentru sportivii de la CSU UVT in cadrul Cupei Romaniei la badminton, competiţie desfaşurata in perioada 10-12 martie la Bacau.
Universitatea de Vest din Timişoara a reuşit sa se impuna la nu mai puţin de patru probe din cele cinci disputate, bilanţul fiind de patru medalii de aur, una de argint şi doua de bronz.

Collins Filimon, Florentina Constantinescu şi Florin Posteuca sunt sportivii clubului universitar care au triumfat.
La proba de simplu masculin, Collins Filimon s-a impus in faţa bacauanului Robert Ciobotaru dupa trei seturi disputate, 21-16, 13-21, 21-14.
La dublu baieţi, cuplul Collins Filimon / Florin Posteuca a caştigat finala impotriva dublului George Constantinescu / Mihai Grosu (Sportul Studenţesc Bucureşti), cu scorul de 21-12, 21-10.
De remarcat faptul ca in semifinale au reuşit sa invinga campionii naţionali en-titre, Robert Ciobotaru / Daniel Cojocaru (Ştiinţa Bacau) 14-21, 21-16, 21-18.

Florentina Constantinescu şi-a confirmat statutul de favorita numarul 1 in probele de dublu fete şi dublu mixt, reuşind sa triumfe in ambele.
La dublu mixt, alaturi de Robert Ciobotaru (Ştiinţa Bacau), au caştigat finala contra perechii Alexandra Milon / Daniel Cojocaru (Ştiinţa Bacau), 21-12, 23-25, 21-16.
Timişorenii Florin Posteuca şi Emanuela Avramuţ au reuşit sa obţina medalia de bronz la aceasta proba.

La dublu fete, experimentatele Florentina Constantinescu şi Alexandra Milon au disputat finala, impunandu-se in doua seturi, 21-15, 21-9.
Maria Duţu, la doar 16 ani, a reuşit sa obţina locul 3 la proba de simplu feminin, proba caştigata de tanara Ioana Grecea (Sportul Studenţesc Bucureşti).

In paralel cu competiţia de seniori, a avut loc şi Memorialul Lepadatu pentru copiii sub 11 ani.
Vlad Dehelean, sportiv al CSU UVT, a reuşit sa ocupe locul 2 in intrecerea baieţilor.