Vladimir Putin, marele dusman al civilizatiei, al Europei si al tarii mele

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 09.05.2015 17:42 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, care a vizitat impreuna cu omologul rus Serghei Lavrov locurile unde s-a purtat batalia de la Stalingrad, a prezentat Rusiei scuze pentru suferinţele pe care trupele germane le-au provocat in acea confruntare.
Ca german, s-a inchinat in timpul unei ceremonii desfaşurate la un cimitir de langa Volgograd, fostul Stalingrad, unde sunt inmormantaţi zeci de mii soldaţi care au murit in cea mai sangeroasa batalie din cel de-al doilea razboi mondial.

Cel puţin 60 de milioane de oameni şi-au pierdut viaţa in cel de-al doilea razboi mondial - aproximativ 25 de milioane de soldaţi şi cam 35 de milioane de civili.
Este un subiect mai mult decat dezbatut de opinia publica mondiala.
Numai ca aceeaşi opinie publica nu vorbeşte prea mult şi nu condamna deloc cele aproape 100 de milioane de victime ale bolşevismului şi comunismului inregistrate de-a lungul secolului 20.

Teroriştii secolului nu au fost numai naziştii, ci şi sovieticii.
In primul rand, ceea ce iar nu se spune, germanii au invaţat sa construiasca lagare de concentrare dupa modelul sovietic, in numeroase schimburi de experienţa realizate inainte de a se declara al doilea razboi mondial.
La 17 septembrie 1939, la 16 zile de la invadarea Poloniei de catre Germania Nazista din partea de vest, Uniunea Sovietica a acţionat din partea de est.
Razboiul Ruso-Finlandez a izbucnit in momentul in care Uniunea Sovietica a atacat Finlanda la 30 noiembrie 1939, trei luni dupa izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial.
In momentul in care s-a declanşat al doilea razboi mondial in 1939, soarta statelor baltice fusese deja hotarata prin „Protocolul adiţional secret” al pactului de neagresiune sovieto-german din august 1939.
Uniunea Sovietica a infiinţat baze militare (şi a ocupat) in statele baltice pe toata durata razboiului european şi dupa razboi, unde au staţionat 25.000 de soldaţi in Estonia, 30.000 in Letonia şi 20.000 in Lituania incepand cu octombrie 1939.
Pe 28 iunie 1940, Romania a primit un ultimatum din partea Uniunii Sovietice, prin care se cerea evacuarea administraţiei civile şi a armatei romane de pe teritoriul dintre Prut şi Nistru cunoscut ca Basarabia şi din partea nordica a regiunii Bucovina.
Şi mai este şi tezaurul romanesc de 93,4 tone de aur trimis in 1916 la Moscova şi care acolo a şi ramas... Sau miile de romani deportaţi in lagarele sovietice....
Despre toate acestea, tovaraşul Vladimir Putin şi camarila sovietica au uitat. Stalingradul a fost abia in 1942...

Rusia lui Putin a sarbatorit printr-o parada militara de amploare, cu zeci de mii de soldati si vehicule de razboi, printre care si noua arma ruseasca, tancul Armata T-14, in Piata Rosie din Moscova.
Uitand chiar de agresiunea şi miile de victime din Ucraina, la poalele Kremlinului s-au adunat sefi de stat ai Chinei, Indiei, Egiptului si Cubei, dar şi secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon.
O sarbatoare la Moscova care-mi aminteşte de Olimpiada de la Berlin, in 1936, cu Statele Unite, Ungaria, Italia, Finlanda, Franţa, Suedia, Japonia, Olanda şi Marea Britanie inghesuindu-se la medaliile lui Hitler şi inchizand ochii la trecutul, prezentul şi mai ales viitorul al carui nori negri impanzisera orizontul planetar...

Parca, totuşi, Ion Antonescu a avut dreptate cand a spus: „Voi merge pana la capat in actiunea ce am pornit la Rasarit impotriva marelui dusman al civilizatiei, al Europei si al tarii mele: bolsevismul rus”...