Unde-i justitia lui Traian Basescu?...

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 20.06.2014 14:43 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Iata cum Mircea Basescu, fratele preşedintelui Romaniei, a fost inculpat chiar de justiţia lui Traian Basescu.
Parca aşa au strigat de o vreme incoace, de fiecare data cand au latrat la justiţie, toţi spermatozoizii guralivi şi impertinenţi ai PSD-ului.
Lui Traian Basescu i se pot imputa multe. Dar nu atat de multe pe cat vor duşmanii şi, desigur, nici atat de puţine pe cat vor alţii.
Ceea ce, cu siguranţa, nu i se poate reproşa lui Traian Basescu, de-a lungul celor doua mandate petrecute la Cotroceni, este ca justiţia nu a incremenit in proiectul peticit cu iluzii de democraţie originala al lui Adrian Nastase şi, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, eternul şi fascinantul Ion Iliescu.
Şi sa treci de la o justiţie de tip sovietic spre o justiţie cu infuzii democratice este dificil, aproape spre imposibil.
O trecere care ar fi fost greu de imaginat, pe de alta parte, fara o incercare a Romaniei de a se integra in Uniunea Europeana.
Pentru ca daca nu era coana Europa, sunt absolut convins ca şi in prezent ne-am fi balacit in aceeaşi mocirla indestructibila pe care au lasat-o ca moştenire Ion Iliescu şi Adrian Nastase.

Din alt punct de vedere, insa, nu cred absolut nici o iota din ce se spune pe la teatrul TV de marionete şi clovni al lui Dan Voiculescu.
Şi nici ceea ce spun clanurile ţiganeşti, adica respectabilii reprezentanţi ai etniei rrome.
Nici Voiculeştii şi nici Mondialii nu sunt oameni pe care sa-i respect sau sa-i ascult.
Aaa, ca justiţia il gaseşte pe Mircea Basescu vinovat şi il baga langa Adrian Nastase? Foarte bine!
Nu eu l-am incurcat cu alde Bercea Mondialu şi n-am ştiut ca mai devreme sau mai tarziu rahatul va ieşi la suprafaţa...

Bataia peştelui este, insa, alta.
Dincolo de atacul justiţiei la Mircea Basescu, care trebuie pastrat in limite rezonabile şi finalizat, chiar cu o condamnare cu executare, daca este cazul, aşadar, dincolo de tot vacarmul de strigaturi şi interjecţii, se afla atacul disperat, de-a dreptul mafiot, al lui Dan Voiculescu la instituţiile statului de drept.
Şi nu-i aici vorba de Traian Basescu şi preşedinţie, pentru ca oricum cat de curand la nivelul Cotrocenilor va avea loc o schimbare politica de macaz electoral.
Dan Voiculescu este asemenea unui şarpe veninos care se vede in situaţia de a fi scos din gaura aia neagra in care şi-a facut cuib şi de unde trage sforile.
Tot imperiul securistului Dan Voiculescu, construit cu pile, cunoştinţe şi relaţii, este la un pas de prabuşire.
In ultimul timp, nimeni nu are curajul sa pronunţe o decizie definitiva şi sa-l condamne pe acest infractor numit Dan Voiculescu.

Este vinovat Mircea Basescu? Sa plateasca!... Justiţia sa puna probele cap la cap şi sa-şi faca treaba.
Dar nici o clipa nu o sa cred in ceea ce spune un Dan Voiculescu sau un Bercea Mondial. Cine vrea sa creada, n-are decat.
Cum nu o sa cred nici in Victor Ponta, al carui parinte spiritual este infractorul Adrian Nastase şi al carui socru este Ilie Sarbu...