TrumpEXIT?...

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 09.11.2016 12:13 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Ce-o sa fie, ce-o sa fie?... O sa fie nebunie?...
Donald John Trump, nascut la 14 iunie 1946, la Jamaica Hospital, a fost ales al 45-lea presedinte al SUA şi va fi investit in funcţie la 20 ianuarie 2017.
Prezbiterian, magnat, investitor, patron de restaurant, autor de non-ficţiune, antreprenor, om politic, om de afaceri, dezvoltator imobiliar, realizator tv, scriitor politic şi... preşedinte al celui mai ravnit şi influent stat al lumii.

Donald Trump este al patrulea din cei cinci copii ai lui Frederic Trump, un bogat investitor imobiliar stabilit in New York City.  Situaţia sa financiara şi faima au cunoscut o renaştere spre sfarşitul anilor 90, aminteşte Wikipedia.
In 2001, a terminat construcţia Trump World Tower, un turn rezidenţial de 72 etaje, vizavi de sediul ONU.
Trump deţine, in prezent, cateva milioane de metri patraţi de proprietaţi din Manhattan şi ramane o figura majora in domeniul imobiliar in Statele Unite şi o mare celebritate pentru expunerile sale proeminente in mass-media.
Conform topului Forbes al miliardarilor lumii, Donald Trump se situeaza pe poziţia 488, cu o avere estimata la 2 miliarde de dolari americani.

Cea mai puternica democraţie din lume, cea a Americii, pare a avea probleme, care se adauga de altfel numeroaselor probleme acumulate la nivel mondial.
Terorismul şi migranţii musulmani, Brexitul şi Uniunea Europeana, Vladimir Putin şi Rusia, Ercep Erdogan şi Turcia sunt numai cateva dintre focarele actuale ale omenirii.  Şi natura pare a se fi dezlanţuit in ultimii ani. Planeta pare la un moment de rascruce, un butoi de pulbere, şi viitorul nu se arata foarte roz.
Ideea este ca nu democraţia din SUA nelinişteşte. Sunt convins ca America are resorturile interioare de a reacţiona şi de a corecta ceea ce este de corectat inainte de a fi prea tarziu.

Totuşi, cine pune pariu ca peste un an, doi, o mare parte dintre cei care l-au votat pe Donald Trump nu va mai recunoaşte şi-l va renega cu aceeaşi religiozitate cu care l-a şi pupat in timpul campaniei electorale?...

Despre noi, romanii şi Romania, ştiţi cum se spune. Numai de bine!...