Suntem saraci, domnule Ciolos? Cat de saraci?...

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 19.03.2016 13:22 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

"Suntem saraci, dar cu aceasta opera de arta a lui Brancuşi (care s-a inspirat din strafundul Sufletului Neamului Romanesc) e 'acum sau niciodata'. Daca statul nu-şi exercita acum dreptul de preempţiune, risca sa piarda sculptura din proprietate pentru totdeauna şi atunci am fi şi mai... saraci. Cred ca avem datoria sa incercam tot ce ne sta in putinţa sa ne pastram valorile. Cele vii, dar şi cele patrimoniale" - a spus zilele trecute prim-ministrul Romaniei, Dacian Cioloş.

Suntem saraci şi cinstiţi, a spus acum mulţi ani preşedintele Romaniei, Ion Iliescu.
Suntem capitalişti, a spus prim-ministrul Nicolae Vacaroiu, cand a şi prezentat o lista de aproape 800 de intreprinderi foste socialiste vandute la fier vechi doar de-a lungul mandatului lui de pesedistul exevutiv al ţarii.
Suntem in randul lumii civilizate, a spus prim-ministrul Romaniei, Adrian Nastase, cand a negociat cu Uniunea Europeana ca la piaţa Matache şi cand a semnat contractul de un miliard de dolari (cu adiţionale) cu americanii de la Bechtel ca sa construiasca autostrada Transilvaniei. Contract care, chipurile, s-a evaporat. De oamenii lui Victor Ponta...
Suntem saraci cu duhul, a spus şi Ion Iliescu, şi Adrian Nastase, şi Calin Popescu Tariceanu, şi Emil Boc, şi Traian Basescu, şi Victor Ponta, cand de-a lungul anilor de integrare şi implementare europeana, Romania aia saraca n-a reuşit sa cheltuiasca banii veniţi din fonduri europene.
Aşa ca şi in 2016, majoritatea drumurilor de la sate sunt aşa cum le-a lasat Nicolae Ceauşescu in 1989, iar majoritatea locuitorilor din satele şi comunele romaneşti tot la buda din fundul gradinii se duc la nevoie şi la nevoi.
Suntem saraci, dar nu chiar atat de saraci ca muştele milionare care au muncit mereu la stat şi au roit mereu impreuna şi in jurul şi lui Ion Iliescu, şi lui Adrian Nastase, şi lui Calin Popescu Tariceanu, şi lui Emil Boc, şi lui Traian Basescu, şi lui Victor Ponta...
Suntem saraci?
Romania inregistreaza vreo 5,5 milioane de salariaţi şi cam tot acelaşi numar de pensionari, plus vreo jumatate de milion de şomeri.
Suntem saraci sa dam pensii mai mari celor aproape 3 miliaone de pensionari cu pensii sub limita subzistenţei, dar nu suntem saraci sa dam 11 milioane de euro pentru statuia lui Brancuşi.
Suntem saraci şi punem şi persoanele fara venituri sa plateasca o contribuţie de sanatate la bugetul de stat, dar nu suntem saraci sa pierdem milioane de euro intr-un sistem de sanatate administrat ca o gaura neagra, in care dispar pacienţi, medici şi investiţii fara nici o urma.
Suntem saraci sa punem pe picioare o structura de invaţamant performanta, dar nu suntem saraci sa facem academii şi academicieni cu bani de la bugetul de stat şi profesori cu diplome cumparate din banii lui tata politicianul şi angajat pe banii contribuabililor tot la stat, ca sa produca idioţi fara numar sub marca invaţamantului romanesc.

Daca suntem saraci, atunci de ce şi de unde se fura atat de mult in Romania?...

Daca suntem saraci, de unde sunt miile astea de milionari in euro in Romania care n-au avut nici o afacere de doamne-ajuta in viaţa lor şi au lucrat mereu la stat?...