Sunt cetatean roman si demisionez

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 06.11.2013 17:37 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Intrebat daca a luat in considerare cererea manifestantilor in cazul Roşia Montana de a demisiona din functie, ministrul Culturii, reprezentantul Guvernului Romaniei, Daniel Barbu, a replicat: „Nu, cum sa ma gandesc la demisie? Sa-si dea ei demisia din statutul de cetateni!”.

Aşa ca, dupa ce am stat şi am cugetat vreme de cateva secunde, am hotarat sa-i scriu aceasta cerere oficiala reprezentantului Guvernului Romaniei şi sa-l anunţ ca imi dau demisia din statutul de cetaţean al Romaniei.
Il anunţ pe aceasta cale pe reprezentantul Guvernului Romaniei ca din acest moment ma consider apatrid, parca aşa se spune, adica un cetaţean al lumii de origine romana care nu are drepturi cetaţeneşti in nici o ţara.

Sigur, nu e mare branza, mai ales ca de foarte mult timp, deşi am fost cetaţean roman, nu am simţit nici o clipa ca am foarte multe drepturi cetaţeneşti in Romania.
De o vreme incoace, eu, ca şi cetaţean roman, ma simt inglodat in obligaţii cetaţeneşti.

Daca respect toate aberaţiile pe care le-a impus statul roman cetaţeanului, ajung sa muncesc pentru o suta de lei şi sa primesc doar zece lei.
Şi din aştia zece lei, pot doar sa platesc ratele pentru un imprumut la o banca. Iar imprumutul este pentru a plati consultaţiile la medic şi medicamentele la farmacie.

Oricum, niciodata n-am inţeles de ce sunt obligat sa finanţez nişte instituţii ale statului supradimensionate care, in plus, atenteaza zilnic la sanatatea cetaţeanului şi la integritatea lui morala.