Scrisoare deschisa catre Dumnezeu. Si catre oameni...

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 16.07.2016 11:17 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Lumea-i tot mai trista. Şi mai periculoasa...
Un camion a lovit in mulţimea adunata la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. S-au inregistrat peste 80 de morţi şi sute de raniţi.  Se spune ca şoferul camionului era cunoscut poliţiei pentru fapte de violenţa şi utilizare de arme şi dispunea de un pistol de calibru mic, precum şi de cateva grenade şi arme de razboi false.

Nici nu s-a şters sangele de pe caldaramul din Nisa, ca vine o alta veste din Turcia: cel puţin 90 morti, 1.154 raniti si 1.563 arestari din cadrul personalului militar in legatura cu tentativa de lovitura de stat militara. Presedintele Recep Tayyip Erdogan denunta o "revolta a unei minoritati in interiorul armatei".

Nu mai vorbesc de mulţii idioţi de pe reţelele de socializare care au spus ca francezii au meritat ceea ce s-a intamplat la Nisa, cu camionul care a intrat intr-o mulţine şi a ucis zeci de oameni... Nu inţeleg cum poate cineva sa-şi spuna ca intrarea premeditata cu un camion intr-o mulţime şi uciderea a zeci de oameni nevinovaţi poate fi justicata intr-un fel sau altul?

In Turcia, pe de alta parte, se ştie ca Recep Tayyip Erdogan este un preşedinte care se doreşte venerat  şi care de multa vreme a limitat drepturile cetaţenilor de a se exprima liber.  Şi nu este singurul dictator din zona.

Pana la urma, problema e ca avem o lume, o viaţa şi o ţara. Le mutilam?  Niciunde nu mi se pare a se arata ca planeta se afla in mileniul 3... Ignoranţa şi fundamentalismul (inclusiv cel creştin) sunt tot mai agresive şi mai greu de controlat.
Lumea se transforma sub ochii noştri (sau deja este?) intr-o idiocraţie in care viaţa nu mai are nici o lumina, nici o frumuseţe, nici o bucurie.

Va fi societatea umana in stare sa se lepede de gunoaie, de reziduuri, de ignoranţa, de rea credinţa, de orgolii ieftine şi subversive?  Din ceea ce se vede in acest moment, viitorul pare a fi ingropat intr-o ceaţa a mizeriei morale şi a neputinţei de a ne vindeca de obsesii, de ziduri şi de garduri inchipuite...