Sa nu uiti, Nicolae...

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 13.06.2013 11:56 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Ca să dovedească încă o dată că nu mai are toate ţiglele pe casă, primarul Nicolae Robu trece la subtilităţi grosolane de control şi dezintegrare a presei libere.
Deşi există pază la intrarea în Primăria din Timişoara şi în mod normal se prezintă legitimaţia de jurnalist, primarul Nicolae Robu solicită, mai nou, "acreditări pentru conferintele/ briefingurile de presă ale Primăriei Municipiului Timişoara".
Desigur, se subliniază, "pentru a asigura accesul reprezentanţilor presei la acţiunile şi evenimentele organizate de municipalitate precum şi la conferinţele/ briefingurile de presă ale Primăriei Timişoara".
Este pentru prima oară după 1989 când la Primăria din Timişoara se instituie o astfel de limitare a accesului la informaţii publice.
Nu este surprinzător că un astfel de demers vine tocmai atunci când Nicolae Robu este tot mai prezent în mass-media sub o altă formă şi conţinut decât şi-ar dori, adică o prezenţă tot mai negativă.
Şi asta în condiţiile în care Nicolae Robu este tot mai nemulţumit că jurnaliştii nu recunosc marile realizări ale epocii de aur instalate în administraţia timişoreană de un an de zile încoace.
În loc să fie preocupat să nu mai arunce banii timişorenilor în stânga şi în dreapta, fără nici o măsură, după ce a adus Timişoara la un grad de îndatorare care a atins chiar limita legalităţii, dacă nu cumva a depăşit-o, după ce proiectele de hotărâre trec prin Consiliul Local ca gâsca prin apă, după ce s-a răţoit la ziariştii mizerabili şi neruşinaţi care şi-au făcut publice opiniile de cetăţeni liberi, opuse faţă de cele ale lui Nicolae Robu, iată că liberalul şi intelectualul politehnist aşezat în fotoliul de primar trece la represalii informaţionale.
Un fapt fără precedent în Timişoara după 1989 care urmăreşte să-i înlăture pe cei care nu sunt agreaţi de excelenţa sa, preafericitul Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara, preşedintele Senatului Universităţii Politehnica, preşedintele PNL Timiş, copreşedintele USL Timiş, fost rector, fost senator, fost golgeter, fost cantautor...
Primarul Nicolae Robu a pornit un război. El îşi imaginează că este un război cu mass-media, cu jurnaliştii incomozi. Se înşală amarnic. Este în război cu o parte a societăţii civile.
Şi de aici încolo rămâne de văzut cine sunt cei mulţi şi cine sunt cei puţini...

Parafrazându-l pe Zaharia Stancu, unul dintre înaintaşii lui Nicolae Robu, se poate spune: Să nu uiţi, Nicolae...