Romania, un fel de Congo al Europei

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 10.03.2014 15:27 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Imaginaţi-va ca intr-o seara, la televizor, o sa urmariţi o emisiune in care se vorbeşte despre viaţa din Congo, sa spunem, şi despre democraţia care bantuie aceasta ţara.

Nu vorbesc de Botswana, pentru ca acolo se plateşte cu alta moneda...
Şi analiştii o sa prezinte faptul ca in Parlamentul Africii au fost trimişi ca deputaţi oameni ca fiica preşedintelui din Congo, nevasta prim-ministrului din Congo, care este şi fiica şefului parlamentarilor din tribul cel mai tare din Congo, dar şi nevasta şefului celui de-al doilea trib al republicii Congo...
Fara nici o indoiala, vei fi convins ca democraţia de acolo este o gluma proasta, o minciuna, o simulare, ţara fiind de fapt o societate inapoiata, in care congolezii sunt exploataţi şi care nu mai au nici un contact cu realitatea.
Ca in Evul Mediu...

Acum, imaginaţi-va ca o publicaţie din Europa, EU Observer, scrie despre Romania şi despre cum printre deputaţii europeni, foşti şi probabil viitori, se afla Daciana Sarbu, soţia prim-ministrului Victor Ponta şi fiica lui Ilie Sarbu, şeful parlamentarilor PSD, alaturi de Adina Valean, soţia preşedintelui PNL Crin Antonescu, marea speranţa a preşedinţiei din Romania, precum şi Elena Basescu, fiica preşedintelui Romaniei, Traian Basescu.
Dar asta-i Romania, nu e Congo.
Şi citesc europenii despre ce frumoasa-i democraţia in Romania, despre declaraţiile sforaitoare ale politicienilor romani, cum ca Romania este un model de civilizaţie şi democraţie, un tigru al economiei de piaţa europene şi mondiale...
Tot cu siguranţa, nici un cetaţean european nu s-ar indoi ca Romania se gaseşte inca in Evul Mediu, in care boierii işi trimit odraslele la Paris, pentru educaţiune şi pentru a intra in lumea buna a elitei europene.
Numai ca, in prezent, boierii romani nu mai cauta Parisul, ci Bruxelles-ul, unde odraslele cu sange (roşu-galben) albastru pot trai pe picior mare chiar pe cheltuiala Uniunii Europene...

Imaginaţi-va ca pe langa problemele europene cu ţiganii, pardon, etnicii rromi, pe care-i vad bantuind pe toate uliţele marilor oraşe europene şi care propovaduiesc milenarul spirit romanesc pe unde trec, acela de a arde recoltele şi de a otravi fantanile, cetaţenii europeni au mai citit şi de eruditul europarlamentar George Becali, patronul celui mare mare club de fotbal din Romania, Steaua Bucureşti, care a ajuns la inchisoare fiind acuzat de dare de mita uriaşa, folosind documente false şi care a comandat bodyguarzilor sa-i aranjeze pe hoţii care i-au furat limuzina.

Imaginaţi-va ca cetaţenii europeni au citit şi despre europarlamentarul Adrian Severin, care a fost prins de un jurnalist de la Sunday Times cum accepta bani pentru trafic de influenţa in 2011.
Care a demisionat din PSD, dar continua sa lucreze ca deputat in Parlamentul European.
Asta in timp ce un alt deputat in Parlamentul European, slovenul Zoran Thaler, care a paţit acelaşi lucru ca Adrian Severin, a demisionat şi a fost şi condamnat la doi ani de inchisoare in Slovenia.

Imaginaţi-va ca pe langa Daciana Sarbu, Adina Valean şi Elena Basescu, cei mai mulţi dintre deputaţii romani din Parlamentul European au ajuns acolo nu pentru merite deosebite şi pentru valoarea pe care au demonstrat-o de-a lungul timpului in societatea romaneasca, ci pentru ca şi-au declarat loialitatea faţa de liderii şi structurile subterane ale unei Romanii care nu se poate, inca, detaşa de o mentalitate primitiva...